• 瀏覽: 3,997
  • 回覆: 20
+4
再有長者於電話騙案中招失老本。黃大仙警區及將軍澳警區本月先後接獲3宗「猜猜我是誰」騙案舉報,騙徒訛稱是受害人子女朋友或律師,要求交出鉅

太無良,連長者的棺材本都呃,要拉晒呢 D 人。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1895910/即時-港聞-猜猜我是誰-三長者遭呃走25萬元棺材本-警拘17歲學生及27歲無業男

做呢d咁陰質嘅人一世唔會有好下場

做呢D陰質野

又係呢啲年齡

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-30 23:04 發表
做呢d咁陰質嘅人一世唔會有好下場
why not capital punishment?

優秀青年。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-12-30 22:36 發表
再有長者於電話騙案中招失老本。黃大仙警區及將軍澳警區本月先後接獲3宗「猜猜我是誰」騙案舉報,騙徒訛稱是受害人子女朋友或律師,要求交出鉅

一句不排除一時貪玩又可放生,

重判啦

正常

香港正式成老千社會

一定日後仲會增加

老而不智...

大家一齊坐監不孤單,又仿效其他岸九仔,成功爭取免費住宿

優秀的細路貪玩

附件

20221211_e0a0d54db94f403b43dfC2K4U7zxAZjy.png(84.87 KB)

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-12-30 23:39 發表
優秀青年。
優獸青年,不排除貪玩,法官話可以教化,無罪釋放😒

後生騙子真仆街, 老人家都唔放過.

港青質素真係低。細細個就做騙子。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]