• 瀏覽: 19,830
  • 回覆: 186
+24
台灣民主基金會今(30)日發布一份民調,結果顯示若因「台灣宣布獨立」,導致中國大陸攻打台灣,有63.8%受訪者表態願為保衛台灣而戰,若北京「為了........

既然有七成人願為對抗中國大陸而戰,我想台灣應該可以「反攻中國大陸」。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/852194/台灣民主基金會民調-逾七成台人願為抗中武統而戰

用弓箭擋導彈?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-12-30 22:16 發表
台灣民主基金會今(30)日發布一份民調,結果顯示若因「台灣宣布獨立」,導致中國大陸攻打台灣,有63.8%受訪者表態願為保衛台灣而戰,若北京「為了........

既然有七成人 ...
好心民進黨咪再做假呃市民啦

十成又如何?  

有機會上前線,可以第一時間投降享共富。

美國屍埃A大文宣,同事實不符。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-12-30 23:45 發表

好心民進黨咪再做假呃市民啦
而家成個民進黨醜聞纏身
一定要攪野轉移視線

咁蔡婆聽日可以宣佈成立台灣國,死一半台灣佬佢至識驚。

引用:
原帖由 ichthys2 於 30-12-2022 22:16 發表

既然有七成人 ...
我唔信民調  
除非可以搵返呢隻甲由身中數十槍條屍出來示眾,我就信  

不是十成嗎?立即停晒所有貿易啦,有本事

我誓死用咀炮保衞台灣。😜

到發生時可以走既都走啦

唔系110%咩?呆灣最叻打咀炮同造假。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-12-30 22:16 發表

既然有七成人 ...
民主基金會????  明白晒美國

人地youtuber街坊 有聲有樣實名公開, 訪問10個年青人,先得一個話願意。

笑左

美國,台灣 黑媒/民調講啲野掉轉諗就正確了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]