• 瀏覽: 14,900
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
香港與內地通關在望,特首李家超今日(28日)在疫情記者會表示,正與內地商討通關口岸、人數等安排,盡可能作最大的「人數安排」,意味通關...

3萬人。。。。大家預通關之後幾耐會上大陸?我自己想過完年之後先上大陸行街食嘢同揼骨骨

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2395461/即時-港聞-通關-消息-通關名額暫定3萬一日-口岸全部重開?mibextid=Zxz2cZ

相信會陸續增加名額。

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2022-12-28 22:21 發表
香港與內地通關在望,特首李家超今日(28日)在疫情記者會表示,正與內地商討通關口岸、人數等安排,盡可能作最大的「人數安排」,意味通關...

3萬人。。。。大家預通關之後幾耐會上大陸?我自己想過完年之後先上大陸行街食嘢同揼骨骨

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2395461/即時-港聞-通關-消息-通關名額暫定3萬一日-口岸全部重開?mibextid=Zxz2cZ
似乎太多,內地檢疫了才進來,但香江每天2萬人中招,我怕同胞染病回去就唔好

3萬是否對等?大家出入數字相同?

坐火車比較穩陣

常平有高鐵站

3萬? 
即是唔係通關

衹是增加免隔離配額啫

點搞?要額既話,平時買張票上車都唔得,要提前預約?

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2022-12-28 22:21 發表

新聞來源連結:
三萬?現今深圳隔離房都有3500個,一個住三至四人,即係每日萬幾。開曬全部陸路口岸只可以做倒三萬人一日?😂

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-12-28 22:27 發表

似乎太多,內地檢疫了才進來,但香江每天2萬人中招,我怕同胞染病回去就唔好
3萬係港人入境內地,而入境香港都唔需要做核酸啦

你係1月8號嘅三萬啦定係1月15號嘅三萬呢?三萬 哈哈 即係過年前好多人都唔使返啦

7百萬人
每日3萬

唔急,最多排大半年啫?

E,排完可唔可以再排先?咁有些人黑起上來,真是抽到火滾抽唔中,點呢?

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-12-28 22:27 發表
相信會陸續增加名額。
當然會陸續增加名額啦,不過真係不似如期囉,大陸尋晚公布通關係向全球通關,無理由要限制香港人入境。。。

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2022-12-28 22:44 發表

當然會陸續增加名額啦,不過真係不似如期囉,大陸尋晚公布通關係向全球通關,無理由要限制香港人入境。。。
大陸無限
可以有些人自閹

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-12-28 22:27 發表
相信會陸續增加名額。
增加的速度唔好過份樂觀

下下話唔夠人手

一陣又有曱甴出來罷工乜乜77

曬氣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]