• 瀏覽: 7,090
  • 回覆: 32
+2
不少移民英國的黃絲以前在港搵錢多,使錢也疏爽,移英後卻只能從事體力勞動工作,經常入不敷支。最近有移英港女就拍片講述自己成為送貨司機的工作日常,大呻當中的艱辛苦況,直言份工好搵笨........

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202212/28/AP63abcf7ae4b0adad9d746985.html

遠走他方、移居海外,得要經歷各種辛酸、艱難,百餘年來無數華人都親身經歷。無奈某些香港人對歷史零認知,自己主動踏上海外華人滄桑之路。

附件

未命名.jpg(122.15 KB)

咪7理佢哋班on9仔啦!

其實藍媒成日放負做乜野呢?
報呢啲新聞打飛機有乜用?
而且又嚇到班黃狗唔夠膽移民!
咪撚放負啦!由得班契弟去英國佢死佢賤啦!

港人奴性強世界聞名, 
唔做送貨, 咪去護老院幫鬼佬忟屎... 
肯捱O既唔死得人... 

咁咪去送pizza囉,反正都係送貨,點解要咁屈就呀

為白人服務無所謂啦頂住呀!

送一件先得8蚊雞港紙, 仲未計送咗去無人收d白做情況, 慘慘豬港女

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-28 16:53 發表
不自由,母寧死...

返黎即係想阿媽死...

點都好 最緊要堅持唔好返來香港 好馬不食回頭草

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-12-28 17:05 發表
港人奴性強世界聞名, 
唔做送貨, 咪去護老院幫鬼佬忟屎... 
肯捱O既唔死得人... 
黃狗甴黑醫馬e牲都話,過到大陰蒂國幫白鬼忟屎倒尿,覺得自己光宗耀祖

慢慢就慣!香港太多人
曱甴千祈唔好番香港!

大部份白領曱甴過到英國都只能找到藍領工做, 擺明就搵你地笨柒!!!

誰叫你班仆街曱甴要呼吸自由的氣空喎...食得鹹魚抵得渴嘛!!!

咁難得先有班黃撚肯離開香港,好心就唔好成日報哩d新聞啦!我真係好驚,走咗嘅死返來,計劃緊嘅唔敢走。請鬼容易,送鬼難,到時真係要多謝哩d濕9傳媒。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-28 16:53 發表
yeah, dont come back to hong kong

香港做管理,英國做外賣

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]