• 瀏覽: 2,150
  • 回覆: 14
特首李家超將於下午3時半召開「應對疫情指導及協調組」記者會。 據消息指,政府將取消多項社交距離措施,密切接觸者將免隔離,但仍須維持檢測要求,而口罩令將會維持。同時,消息又料將取消疫苗通行證。 【退休積

疫苗都唔洗打,無用的狗罩就繼續戴,唉

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/3429785/【放寬防疫】李家超將於下午3時半召開「應對疫情指導及協調組」記者會 據報取消疫苗通行證、密切接觸者將免隔離 惟口罩令繼續維持

全世界唯一仲要堅持出街要強制口罩的地方,3年出街個個都無面見人,個個出街正係露對眼出黎,唔講班鬼佬仲以為去左中東地區,世界盃都完左,2023年都黎緊,出街仲要強制口罩,難以置信
都係個句,你要帶口罩就自己慢慢帶飽佢帶成世!無人唔比你帶!唔好強迫全世界陪你一齊帶,成件事完全講唔通

正常反應, 餐廳只有不足1/10人, 會反掃疫苗通行證.

口罩亦越來越多人直頭吾戴.

取消口罩令啲人咪一樣繼續帶
條街多咗咁多女神。

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2022-12-28 13:36 發表

快餐店不嬲無人掃

引用:
原帖由 ymca8 於 2022-12-28 13:41 發表

快餐店不嬲無人掃
多餘既野邊個會去掃

提示: 違規內容已被屏蔽
終於

引用:
原帖由 finish2022 於 2022-12-28 13:37 發表
取消口罩令啲人咪一樣繼續帶
條街多咗咁多女神。
取消口罩令等於禁止你戴口罩?用下腦先講嘢啦

繼續放寬

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2022-12-28 13:36 發表

唔洗疫苗通行證,變相疫苗都係自願打,反正唔打都無影響,但個狗罩完全無法防止病毒傳播,戴黎都係做樣,仲強逼你戴真係唔知搞乜

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-12-28 13:36 發表
全世界唯一仲要堅持出街要強制口罩的地方,3年出街個個都無面見人,個個出街正係露對眼出黎,唔講班鬼佬仲以為去左中東地區
都係為你好

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-12-28 13:43 發表

多餘既野邊個會去掃
咁又見幾多人有掃,塞鬼住個門口,btw,早排去西九中買野食,聽D職員講有便衣入去捉人,仲捉左2次

終於冇打針都可以堂食啦!

引用:
原帖由 67中國 於 2022-12-28 13:43 發表
又話人命至上,又話要保護長者與幼童,咪一樣要緊跟大陸一起躺平,終於捨得與病毒共存嗎
今次真係好好咁大巴大巴打落班清0撚到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]