• 瀏覽: 30,384
  • 回覆: 118
+2
引用:
原帖由 sam1681818 於 2022-12-26 19:26 發表
如果登記人每日最多登記兩小時,而且登記人必須在場,職員每十五分鐘檢查一次,咁會唔會有阻嚇作用。
不是用家,十五分鐘check一次,唔駛打波?齋坐

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-12-23 10:07 發表
工聯會本月初就康文署租用場地情況進行問卷調查,成功訪問240人,發現近7成受訪者過去一年未能成功租用康文署轄下設施及場地。工聯會立法會議員郭

...
幾多成租用唔到係冇意義的
這是一個冇實質代表的數字
不如直接講有幾多人不能租到場
最好方法,是打擊炒場
其實好簡單,罰就唔好淨罰炒嗰位,罰埋肯比錢炒嗰位
另外,租咗唔得閒冇嚟既設禁租期

引用:
原帖由 duncan9394 於 2022-12-26 13:09 發表
炒場原因,先有一班私人教練租政府場開班,假設一班有六堂,咁佢應承咗客逢星期幾上堂,冇理由同客講今個星期冇場要改期。
咁就令到另一班人去鏈住呢批教練喉嚨,焗住食炒價再將成本轉嫁俾客仔。
所以政府應該改成全面抽籤,唔係先到先得,再進一步唔俾公場私教,有人舉報罰五萬,又或者8個位之中6個公開抽,2個收貴啲俾私教。
咁樣 香港幾年後就冇羽毛球運動員了
退役後乞食

引用:
原帖由 唔多得 於 2022-12-27 07:49 發表

不是用家,十五分鐘check一次,唔駛打波?齋坐
要暫停既咩,認個樣不可以嗎?四個場,認四個人都認唔到?如果有CCTV,行出去都慳返。

引用:
原帖由 sam1681818 於 2022-12-27 10:45 發表

要暫停既咩,認個樣不可以嗎?四個場,認四個人都認唔到?如果有CCTV,行出去都慳返。
其實,係呢到發言嘅人,真係有幾多係用家?打緊都要暫停,拎張身份證比佢睇,一日咁多個鐘點認到咁多人呀師兄,其實我bk場打波超過N年,想打都盡量諗方法去bk,咁耐我都堅持到,以前bk唔到附近體育館,未bk遠啲打,上網bk唔到,未去排隊,而家想bk到嘅,未自己朝早去試,一日唔得未再試,睇下興趣有幾大啫。

引用:
原帖由 ok_noted 於 2022-12-26 13:08 發表

你食屎啦,約戰區係我地晨咁早起身上網book架,賺錢?你有冇腦㗎?我用原價卑個場你你賺俾我睇吓
屌,我試過book 唔到場,所以打過一次約戰,無下次囉
收左我一舊水
book個場要一百蚊?加埋d波都唔洗,重要迫人打雙打,重再加輪住黎打
打波d人又黑口黑面,都唔知想打波開心定想打波發洩
咁唔好搞啦你阻L住book場,無謂辛苦你啦
等d人可以同一班唔係西口西面既人打波啦

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-12-27 11:30 發表

屌,我試過book 唔到場,所以打過一次約戰,無下次囉
收左我一舊水
book個場要一百蚊?加埋d波都唔洗,重要迫人打雙打,重再加輪住黎打
打波d人又黑口黑面,都唔知想打波開心定想打波發洩
咁唔好搞啦你阻L住book場,無謂辛苦你啦
等d人可以同一班唔係西口西面既人打波啦
今日有冇卜場呀?
而家上網卜啦

附件

IMG-20221227-WA0000.jpg(133.68 KB)

引用:
原帖由 唔多得 於 2022-12-27 11:24 發表

其實,係呢到發言嘅人,真係有幾多係用家?打緊都要暫停,拎張身份證比佢睇,一日咁多個鐘點認到咁多人呀師兄,其實我bk場打波超過N年,想打都盡量諗方法去bk,咁耐我都堅持到,以前bk唔到附近體育館,未bk遠啲打,上網bk唔到,未去排隊,而家想bk到嘅,未自己朝早去試,一日唔得未再試,睇下興趣有幾大啫。
我絕對係用家,昨天才打完乒乓波,羽毛球已好多年無打,跟本好難book到場,師兄是否退休人士,閒日都有時間去打?星期六日book到羽毛球場真係有難度,因有太多私人教練book場做生意,要公平一係抽籤或者限定每人 每日/每星期 只可book最多指定時數,無人book或不出席就可以現場付錢執雞。學校或團體book場價錢另計。

引用:
原帖由 sam1681818 於 2022-12-27 11:47 發表

我絕對係用家,昨天才打完乒乓波,羽毛球已好多年無打,跟本好難book到場,師兄是否退休人士,閒日都有時間去打?星期六日book到羽毛球場真係有難度,因有太多私人教練book場做生意,要公平一係抽籤或者限定每人 每日/每星期 只可book最多指定時數,無人book或不出席就可以現場付錢執雞。學校或團體book場價錢另計。
我唔係退休人事,依家bk場嘅人,都要早啲起身,教練都未必bk到,起碼我bk到繁忙時段,多過教練。如果抽籤乜都唔駛付出,越多身份證,就越大機會,唔通平時bk唔到嘅人又會抽到??抽籤先係唔公平,限租鐘數也是一種好方法,當然唔係得三幾個鐘。現在用智方便,我識一位60歲都bk到場,以前佢用康體通,撳驗証碼,一次都bk唔到,跟著又係走去排隊,現在用智方便,佢都有50-60%bk到。

主要有人炒埸

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-25 15:53 發表
夠鬼炒場 L 快咩
right

引用:
原帖由 唔多得 於 2022-12-27 14:14 發表

我唔係退休人事,依家bk場嘅人,都要早啲起身,教練都未必bk到,起碼我bk到繁忙時段,多過教練。如果抽籤乜都唔駛付出,越多身份證,就越大機會,唔通平時bk唔到嘅人又會抽到??抽籤先係唔公平,限租鐘數也是一種好方法,當然唔係得三幾個鐘。現在用智方便,我識一位60歲都bk到場,以前佢用康體通,撳驗証碼,一次都bk唔到,跟著又係走去排隊,現在用智方便,佢都有50-60%bk到。
咁似乎每人每日限book兩小時最好,再嚴啲每星期最多book三天。

炒埸班人黑名單佢地係冇用架!一定要重重重罰佢地先有阻嚇力!

康文復常心不甘情不願!還想借疫情不提供服務?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]