• 瀏覽: 38,914
  • 回覆: 208
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-12-22 19:26 發表

我認為大陸防疫政策是失敗, 其實應該一早要人民打針準備解放
和香港一樣,大陸一直都鼓勵人民打疫苗。之前有沒有機會關注大陸新聞?國內的新聞,不是歐美台灣那些媒體的。

大陸現在不是沒有錢買歐美疫苗,而是不需要,而且不給機會歐美乘機賺錢。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-22 16:53 發表
德媒12月21日稱,德國20日提出向中國大陸供應數億劑由美國輝瑞藥廠(Pfizer)與德國生物新技術公司(BioNTech)共同研發的新型冠狀病毒肺炎(COVID

對於 omicron, 打左科興由病發至轉陰都係六七日左右。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-22 16:53 發表
德媒12月21日稱,德國20日提出向中國大陸供應數億劑由美國輝瑞藥廠(Pfizer)與德國生物新技術公司(BioNTech)共同研發的新型冠狀病毒肺炎(COVID

供應要比錢,唔係送,非洲邊有咁多錢買,而家就搵人買

德國可以考慮向日本提供給

日本單日確診突破20萬 僅13%人口接種加強劑
https://www.youtube.com/watch?v=1rtqKIxqN-4

中國德國公民

唔係話畀德國在華公民打咩?應承咗啦喎。

太遲,宜家個個都中哂招啦
我公司喺內地辦公室,
八成人請病假,無人返工

中國大把疫苗, 如果唔係你地當初HOLD住唔比非洲就唔會搞到一鑊粥

佢冇錢

引用:
原帖由 herick 於 2022-12-22 19:24 發表

疫苗是防重症,不是完全防感染,這方面真的真的需要了解一下。
如果歐美的人,打了輝瑞就不會感染的話,請他們先宣傳一下這方面。
有人話打咗輝端唔會感染咩?

做得好。

德國有份攪中國盟友俄羅斯
而家報應來了

都係會中,打滅活最穩陣

引用:
原帖由 冬眠熱情的屋 於 2022-12-22 19:38 發表
唔係話畀德國在華公民打咩?應承咗啦喎。
你是否反轉左講?

係德國應承左比在德中國使館人員打國產疫苗

之前已經估到德國目的一定係想推銷伏必die 去中國,結果真係,可惜被拒絕了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]