• 瀏覽: 5,427
  • 回覆: 26
警方表示,旺角警區牌照組、雜項調查隊、反三合會行動組及西九龍機動部隊,聯同食環署及消防處西九龍牌照課人員,昨日(12月21日)展開代號「犁庭

禁晚市堂食14日, 禁得好, 禁多幾間就啱喇。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/849642/跨部門防疫執法-花園街食肆疑有員工未打針-被限制營業時間?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

執法力強
先係市民之安

黃店??

黃店點心又炒車了

這樣員工都聘用 ? 

成日做埋曬啲無謂嘢

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-22 15:33 發表
警方表示,旺角警區牌照組、雜項調查隊、反三合會行動組及西九龍機動部隊,聯同食環署及消防處西九龍牌照課人員,昨日(12月21日)展開代號「犁庭

特別係曱甴店,捉到違規就勒令封舖及吊銷牌照。

Good!

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-22 15:38 發表
黃店點心又炒車了
抗爭

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-12-22 15:39 發表

尤其是石門果附近, 果到最多的唔三唔四嘅鋪頭, 先前又話可以幫人寄信, 呢的鋪頭, 停晒佢就啱喇。

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-12-22 15:39 發表

通常都係藍店俾人罰多

食肆竟然請 d 未打針員工,真係抵 L 死

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-22 15:44 發表

尤其是石門果附近, 果到最多的唔三唔四嘅鋪頭, 先前又話可以幫人寄信, 呢的鋪頭, 停晒佢就啱喇。
放心,隨時啲藍店執晒佢哋都喺度,等你篤眼篤鼻

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-12-22 15:39 發表
成日做埋曬啲無謂嘢
係啊,專做埋唔打針呢啲無謂野

估唔到有做食店嘅未打針
以為呢種工作一定早就打齊針

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]