• 瀏覽: 21,834
  • 回覆: 186
  • 追帖: 1
+3
香港真係中國領土,產品標示中國生產,不是無上光榮天經地義咩?不標中國製造,有無可能違反國安法呀。

老美又獻世😄

成日強調香港屬於中國領土嘛,貨品來源地印上中國絕對正確

引用:
原帖由 T2. 於 2022-12-22 12:00 發表

聯合美共國人所共知,傀儡組織
如果聯合國無制裁別國,老尾就自己制裁

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-12-22 11:36 發表
美國世界聞名雙重標準
我覺得對兩國三地都係好事。但商經部及內地反而走出來放話??

MADE IN CHINA , 吾好咩?

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-12-22 12:33 發表
我唔明中國制造有乜問題

無罰則,鐘意點就點,夠薑罰佢咩😂

引用:
原帖由 T2. 於 2022-12-22 11:11 發表
美國2020年起要求所有由香港出口往美國的產品來源地,標記不能再標示為「香港」,須標示為「中國」,遭世界貿易組織爭端解決

美共利用世貿規則打壓別國,自己 ...
美共利用世貿規則打壓別國,自己卻從來不守世貿規則<<<

佢地只會叫人守對佢地自己有利的規則。

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2022-12-22 12:02 發表
連世貿都吾理!美狗真係離譜
老美上次繞過聯合國出兵打伊拉克, 完全當聯合國無料到, 點解要理世貿
依家呢個世界就係老美既世界, 50多年來, 老美一直統治地球, 黑人、黃種人都要為老美白人服務, 呢個係依家既世界秩序, 有D黃種人跟住白人後面食佢地食淨既野都生活得好好, 所以你依家明點解會有奴隸為主子講說話. 最可恨係依家有個國家要破壞呢個世界秩序, 所以有部份黃種人睇唔過眼, 要跟老美一齊圍攻呢個國家, 真係一個可歌可泣既正義故事

好簡單啫,老美咪唔好用香港貨囉

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-12-22 11:36 發表
美國世界聞名雙重標準
吾糸雙重,系多重,反正搬到贏為止。

從來同美國做生意只準輸唔準贏,否則拉人封艇兼賠身家

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-12-22 12:33 發表
咁點解世貿會栽定老美輸嘅?你解釋一吓

香港有啲乜嘢產品買美國?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]