• 瀏覽: 12,257
  • 回覆: 14
港府表示,入境深圳的「健康驛站」預約名額,將由今日(21日)起再增加300個,即每日共2,800個名額。是自上周深圳市政

港府表示,入境深圳的「健康驛站」預約名額,將由今日(21日)起再增加300個,即每日共2,800個名額。是自上周深圳市政府增加500個名額後,相隔不足一周再增加名額。

哈哈, 深圳隔離酒店棚尾拉箱, 趁呢幾日搵得幾多得幾多, 搵埋呢幾日錢就全線冚旗收檔, 一踏入2023年, 香港跟內地就免檢通關, 即係0+3.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221221/bkn-20221221201234275-1221_00822_001.html

28000個都嫌少

根本依家呢段日子, 如果唔係有急事都唔會返大陸, 個個都等2023年開始, 人人都預期開門紅係0+3.

300都好

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-21 21:08 發表
28000個都嫌少
一步一腳印復常.

期待通關

而家都係放多3石,暗示根本不會0+3啦

有可能咩?

如果已經計畫一月初0+3,根本不會有加300呢個安排

通關後, 將會取消。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-12-21 23:15 發表
通關後, 將會取消。
咪就係咯…2800真係無咩意思…

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-12-21 23:02 發表

有可能咩?

上幾星期有人想到大陸一晚放寬嗎?

等多兩星期你自然會知,放心,你一定估錯

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-12-21 23:02 發表

有可能咩?

深圳隔離酒店的配額係由私人公司經營, 全國開放通關係國家政策.

乞衣咩2800?成世唔好撚開關囉

引用:

有可能咩?

有可能,政策萬變

香港和深圳也調回人員到口岸上班,為全面通關提前做準備

話時話,而家仲未公佈1月3號後驛站名額會點。係咪要取消而家抽簽制未知...?

正常過關要一日十萬人, 快D 加到十萬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]