• 瀏覽: 5,827
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 pooh1971 於 2022-12-21 17:55 發表

人始終逃離不了生、老、病、死, 所以就可以隨便剝奪他人的生存時限嗎?
現在沒有槍斃他們喎!怎算是剝奪他人生存的時限呢?

引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-12-21 17:03 發表
【最新】本港新增16953宗新冠確診,輸入個案佔982宗,多50名患者離世

50人死亡仲唔收緊咩玩法?

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=31090&refer=Share&utm_source=nowNewsAppShare&utm_medium=referral
死者絕大部分係長者和長期病患者?

死50個,有幾多個係年青健康?
相信50個都係老弱多病!
新冠只係令佢地早死左幾個月~2年,新冠出現左,人生命因此縮減係無可避免!

引用:
原帖由 pooh1971 於 2022-12-21 17:46 發表
今天的香港就是視人命如草芥.

最重要就係唔好阻我復常, 可以繼續出去HAPPY.

對與錯巳經變得完全唔重要, 所以都係果句, 自求多福吧. 
師兄建議帶埋口罩訓覺,穩陣啊

上一屆政府, 死十個八個人的垃圾議員已經出晒嚟嘈生曬, 而家死到五十人, 的垃圾議員就個個扮睇唔到, 由此證明, 呢的議員, 黃, 藍都一樣係咁垃圾, 根本就係對人而唔係對事。

引用:
原帖由 pompas 於 2022-12-21 17:47 發表
阿爺快救救香港人吧,香港就黎被黃絲正苦玩死
中國都就快全面對外開放, 大家都行緊同一條路

點都好,自己做好防疫措施,唔好放鬆呀。身邊好多識得嘅朋友都中過招,我及家人就僥倖到現時都力保不失,不過我哋就真係做足防疫,如非必要不會出外膳食,平時多做運動,作息定時,希望能避過一劫啦

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-21 18:20 發表
上一屆政府, 死十個八個人的垃圾議員已經出晒嚟嘈生曬, 而家死到五十人, 的垃圾議員就個個扮睇唔到, 由此證明, 呢的議員, 黃, 藍都一樣係咁垃圾, 根本就係對人而唔係對事。
唔好阻住佢地洪門宴2023

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-21 18:14 發表

現在沒有槍斃他們喎!怎算是剝奪他人生存的時限呢?
睇吓自己之前講緊乜?

我好懷疑大陸見香港每日就快兩萬宗,真係會咁易同香港免檢疫通關?

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-21 19:34 發表
我好懷疑大陸見香港每日就快兩萬宗,真係會咁易同香港免檢疫通關?
大陸都已經唔再睇數字,直接全面對外開放

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-12-21 18:18 發表
死50個,有幾多個係年青健康?
相信50個都係老弱多病!
新冠只係令佢地早死左幾個月~2年,新冠出現左,人生命因此縮減係無可避免!
我識人本來好健康,壯年,中咗好嚴重,打晒針都唔惦,依家響醫院用呼吸機。唔該唔好以為所有人體質一樣,放寛是要付代價的

😔

附件

16716304085552086774886047814363.jpg(194.84 KB)

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-12-21 17:38 發表
政府有冇公佈
幾多歲,有冇打針 , 打咗邊隻,打咗幾針
如果無打針一早吹爆再谷針啦,
明顯個個都係打左三四針的啦,
邏輯上係咁,
我估計啦!

引用:
原帖由 iljimae 於 2022-12-21 21:46 發表
😔
32人打齊3針 4人打4針 咁都唔夠?
打100000針好唔好? 跟本針齊針可防重症係一個迷
但打針有副作用係100% 可能 ! 出年打第幾針呀? 第10針?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]