• 瀏覽: 24,247
  • 回覆: 111
+4

本地時裝品牌I.T旗下公司,於尖沙咀新港中心租用多個舖位,自本年2月起被指拖欠租金,其後更未有營業和放棄舖位。舖位的業主昨(19日)分4案入稟高等法院,向租客追討合共2485萬元。

四案原告均為Silvercord Limited,其中三案的被告為Right Effort Limited(前稱Double Park Limited),另一案的被告為I.T. Apparels Limited。
原告在入稟狀指,於2018年和被告簽下租約,把LG層的舖位租予被告,每月的最低租金介乎10萬至38萬,或店舖每月總收入的12%,以較高者為準,被告另需支付服務費。原告和被告曾延長租約,租金略為下調。
自本年2月起,被告開始未有支付租金等,7月底起未有營業。被告並於9月時,放棄舖位。原告曾向被告發律師信追討欠款,但不果。原告因此入稟法院,追討拖欠的租金、服務費、利息和相關損失,合共約2485萬元。
呢間鋪頭d衫真係唔得,唔值呢個價~~就算唔執都冇咩人會幫襯 ~

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/849121/i-t旗下公司於新港中心兩店被指拖欠租金-遭入稟追2485萬元

I.T旗下公司於新港中心兩店被指拖欠租金?

it好似係咪邱淑貞老公經營..

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-12-21 10:10 發表
係, 呢類公司out la, 無前景;你睇吓思捷!!

唔怪之得新港中心變咗死場。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-21 10:29 發表

香港有咩唔out?

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-12-21 10:10 發表
沈嘉偉

貴夾過氣,揾鬼買

引用:
原帖由 onnam 於 2022-12-21 10:45 發表
無自由行水魚, 廣東道賣返玉器算啦!!

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-12-21 10:51 發表
貴夾過氣,揾鬼買
材料質地九流!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-21 10:29 發表

思捷就林青霞老公邢李㷧,以前d財經演員落力同佢吹股價..

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-21 10:51 發表

無自由行水魚, 廣東道賣返玉器算啦!!
玉器搵邊個買?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-21 10:48 發表

沈嘉偉
係叫沈嘉偉,好在3個女都似靚媽邱淑貞..

引用:
原帖由 onnam 於 2022-12-21 11:02 發表

玉器搵邊個買?
本地廢老~

引用:
原帖由 onnam 於 2022-12-21 10:45 發表
無自由行 shopping

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]