• 瀏覽: 3,967
  • 回覆: 12
阿富汗塔利班政府在12月20日頒布禁令,宣布禁止女性就讀大學。這是繼初中與高校後,塔利班又一限制女性學習的禁令。今天生活在阿富汗的女性已被剝

歐美攞完著數就只會打嘴炮

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/849228/塔利班宣布禁止女性就讀大學-要求大學盡快把女性逐出校園

US do not take any action

岸鳩!點擊女性唔比讀?

引用:
原帖由 哪singh 於 2022-12-21 11:18 發表
岸鳩!點擊女性唔比讀?
都要尊重返佢地既做法既
正如瑞士都唔會話香港人岸鳩做乜唔俾食狗肉一樣,相互尊重最緊要既 

沒有覺醒,真悲哀!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-21 11:21 發表

都要尊重返佢地既做法既
正如瑞士都唔會話香港人岸鳩做乜唔俾食狗肉一樣,相互尊重最緊要既 
知識改變命運
狗肉改善烹煮

最衰老美害死人

中國古語有云,女子無才便是德,塔利班同中國friend 左,學到野

引用:
原帖由 runforlife 於 21-12-2022 09:20 發表
阿富汗塔利班政府在12月20日頒布禁令,宣布禁止女性就讀大學。這是繼初中與高校後,塔利班又一限制女性學習的禁令。今天生活在阿富汗的女性已被剝

此舉即是不讓女性地位超越男性,有違公平競爭原則。
不過,站在民族和國家利益的前題下,絕對可以被理解。
因為大學教育大多傾向西化,要是女性全都西化,就有機會令她們輩祖忘宗,出賣國運給西方,不利本地發展。

伊斯蘭教義根本中無剝奪女人受教育嘅規矩

以魔婦貝六茜為首的偽盲主派終於達到目的
再次揍大多個大悪棍
重可以用美國D武器打X啲爭取由自的人

引用:
原帖由 pompas 於 21-12-2022 12:33 發表
最衰老美害死人
顏色革命的浪潮始於西式大學教育,女性們歡喜了就會賣國,要求地區政治倒向西方。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-27 16:40 發表

顏色革命的浪潮始於西式大學教育,女性們歡喜了就會賣國,要求地區政治倒向西方。
無受教育更易被人擺布

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]