• 瀏覽: 3,722
  • 回覆: 21
壹傳媒黎智英獲法院批准聘用英國御用大律師Tim Owen,為國安案件抗辯,政府終極上訴失敗後,提請全國人大常委會釋法。法律界流傳一篇由終審法院前

真係調理腦霧啦,咁英國美國有冇批准用海外辯護律師做國安案件呀,福佳白9痴。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/849195/黎智英案-傳烈顯倫撰文質疑釋法-批尋求司法盡變-憂法治成過去

係香港先咁畸形要由外國法官審香港人

標題:黎智英案︱傳烈顯倫撰文質疑釋法
表示《香港01》唔肯定烈顯倫有冇撰文。
唔肯定, 正常傳媒會嘗試求證,但由內文睇來,冇求證過。
內文反而咁寫:「法律界流傳一篇由終審法院前法官烈顯倫撰寫的近4,000字長文……」
即係肯定烈顯倫有撰文。
《香港01》自相矛盾,冇可能信佢。
我唔只一次講過,《香港01》啲錯誤特別多。
佢應該改名做《香港零蛋》。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-20 23:48 發表
殖民地奴性DNA

香港01系反中,黃嘅

法官判律師撞死人。是死者罪有應得。這樣先係法治精神!

呢種人就係香港法律界人渣,顛倒是非

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2022-12-20 23:43 發表
壹傳媒黎智英獲法院批准聘用英國御用大律師Tim Owen,為國安案件抗辯,政府終極上訴失敗後,提請全國人大常委會釋法。法律界流傳一篇由終審法院前

1度係唔會落雪架
有常識都知
鳩UP 唔洗本

香港私髮咁貪腐,任佢成為過去啦

英治成過去,法治是現在

點解英美唔可以用外藉律師做國安案件

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-20 23:48 發表
果個肛派黨中央有絕對責任,冇去殖民化任由群魔亂舞再同流合污利用鄉肛洗黑錢

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2022-12-20 23:43 發表

香港而家啲法官判案嘅質素真係嚇死人,所謂嘅法治其實都係一些特權階層嘅權力遊戲!

呢D狗髮官一直鼓吹咩司法獨立,冇非係想自己擁權自立,為所欲為

顛倒是非

主題標籤 #終審法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]