• 瀏覽: 683
  • 回覆: 12
中國近期放寬防疫限制後,各地疫情升溫、確診人數激增,相較於確診數飆升,死亡數字卻相當低引發質疑,今(20日)中國通報新增5死,全都在北京市。綜合媒體報導,中國國家衛健委通報,19日0—24時,31個省(自治區、直轄市)和新疆生產建設兵團報告新增確診病例2722例,其中境外輸入病例66例、本土病例2656,本土病例以廣東1075例最多,其次為北京456例,同時也通報新增5死,均為北京本土病例。

中國終於搵到解決方面,創大爆發最少死人紀錄

新聞來源連結:

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4160154

笑死人 5例 乘大800倍都可能比少

不過班藍絲可能覺得最多100死

清0撚你地睇到拉,大陸行共存死亡人數仲小過香港死亡數呀

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-12-20 18:41 發表
清0撚你地睇到拉,大陸行共存死亡人數仲小過香港死亡數呀
如果有國際上比較流行嘅準則,其實大約係每七百人口死一個人。
我就唔信有野係中國例外!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-20 18:42 發表

數字唔緊要拉,上面真實死幾多唔重要,官媒話死5個就5個,總之嬴到清0撚就得

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-20 18:42 發表

說實話 某國例外
死亡數字的少只係比嚴重弱能人士打GG

根本無事
應該一早放寬

舉白紙人士要為這5名死者負責。

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-12-20 18:00 發表
中國近期放寬防疫限制後,各地疫情升溫、確診人數激增,相較於確診數飆升,死亡數字卻相當低引發質疑,今(20日)中國通報新增5死,全都在北京市。綜合媒體報導,中國國家衛健委通報,19日0—24時,31個省(自治區、直轄市)和新疆生產建設兵團報告新增確診病例2722例,其中境外輸入病例66例、本土病例2656,本土病例以廣東1075例最多,其次為北京456例,同時也通報新增5死,均為北京本土病例。

[ ...
台灣曱甴屎報

我見YC留言,都係一式一樣偏激同迷信,更新唔到最新情況與現實脫節,尾國佬真係有一手,搞到一向我認為比較聰明的香港人都變成白痴一樣,見到在某程度上都幾心痛。

引用:
原帖由 tom012345 於 2022-12-20 18:24 發表
笑死人 5例 乘大800倍都可能比少
官方講得出口, 就係架啦!!

主題標籤 #確診
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]