• 瀏覽: 2,259
  • 回覆: 8
南韓政府預計將於本月23日公布室內戴口罩規定等防疫調整措施,韓媒報道,政府傾向分兩階段解除室內口罩令,最快在明年春節前實施。

政府已於今年9月取消室外強制戴口罩的規定,但室內口罩令仍維持。韓聯社報道,目前多數意見認為可在明年1月中至農曆春節前開始放寬室內口罩令,但按照疫情變化,仍可能延後。

聖誕平平地去韓國旅行都係唔錯的選擇

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk

室內都解除,即該人抵抗力弱,加上空氣不流通,再直接感染細菌病毒,而患傳染病機會大增

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-12-20 17:28 發表
室內都解除,即該人抵抗力弱,加上空氣不流通,再直接感染細菌病毒,而患傳染病機會大增
唔係禁戴口罩,你想戴可以繼續。如果咁驚可以留係屋企自我保護,無必要係社會出現咁危險。

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-12-20 17:28 發表
韓國呢的咁嘅國家, 佢自己要去死, 唔通唔比佢去死咩? 😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-20 17:32 發表

韓國呢的咁嘅國家, 佢自己要去死, 唔通唔比佢去死咩? 😆😆😆
一家八口去左十幾日玩,冇戴口罩冇人中過

引用:
驚就自己帶罩

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-12-20 17:38 發表

一家八口去左十幾日玩,冇戴口罩冇人中過
南韓玩到十幾日咁利害?

世界盃參與的~有冇任何一個球員缺席 係丫有神功護體

只要信不要問

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]