• 瀏覽: 7,093
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-12-19 17:42 發表
遲早執,係咪因為發展過快
夠膽死開嚮中環電車路!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-12-19 23:05 發表

夠膽死開嚮中環電車路!
如果我冇記錯,廿幾年前响北角起家,跟著呢廿年全港周圍都有,我仲諗緊佢幾時會上市

我知佢唔係冇錢重有自己物業,但係而家環境係要監平賣鋪去頂或者把心一橫結業重係三心兩意,賣鋪就唔借值錢,頂落去就擔沙塞海,進退維谷!

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-12-20 02:21 發表
我知佢唔係冇錢重有自己物業,但係而家環境係要監平賣鋪去頂或者把心一橫結業重係三心兩意,賣鋪就唔借值錢,頂落去就擔沙塞海,進退維谷!
而家借無可借,唯一方法系買時間

集體回憶,要打卡

含淚!

百0 萬濕濕碎
但呢個時勢要頂都唔易

全線執笠只係時間嘅問題

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-12-19 22:02 發表

真唔明,點解面包鋪都做唔住
經濟越差,越多人食麵包才是

例如早餐,有錢去食40蚊早餐,冇錢咪十幾蚊買個包食
因為$30可以買兩餸飯,豐富過食3個包。

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-12-20 02:21 發表
如果係佢自己買舖做就抵出事,我留意過佢有好幾個舖面向正東正西,賣花賣海味雜貨就好,賣餅賣雪藏貨大不利。

就係因為政府啲畸形政策
唔比業主追租半年,半年黎咪又係拖
無實力嘅企業一早應該執而唔係縱容

有大量餅卡的客戶開始心跳流汗,趁仲未執,拿拿聲換餅,可能即刻一日三餐食西餅食晒為止。

莊士敦道呢間我見佢吉咗好耐喇喎
原來一直租緊架?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-12-19 22:02 發表

真唔明,點解面包鋪都做唔住
經濟越差,越多人食麵包才是

例如早餐,有錢去食40蚊早餐,冇錢咪十幾蚊買個包食
因為仲有自煮呢一招
煎隻蛋,煮個公仔麵,時間唔洗好多
如果真係慳錢,早半個鐘起身乜都夠

鍵盤翻頁
左右