• 瀏覽: 8,051
  • 回覆: 51
B21主體性能就是縮小版的B2,沒有什麼特殊威力。

造B21就是為了省錢,因為B2太貴造不起太多,但是轟炸機對中國威脅不大。

因為轟炸機與核武一樣不能用,用了就是全面宣戰,只能做擺設。

美國的最大弱點是西太平洋基地太粹弱,被中程導彈一打就廢了,澳洲及美國本土基地又太遠。

所以 B21將與DDG1000一樣會成為廢物,軍火商能賺到錢那是另一回事。

美國軍方只有戰術頭腦,沒有戰略頭腦,俗稱弱智,很是好笑。

又一篇酸文

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-17 16:42 發表
又一篇酸文
是酸嗎?用下腦吧。
向錯誤的方向奔跑,只會離目標更遠。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-19 08:20 發表

是酸嗎?用下腦吧。
喺核武方面美國可以保證打到中國滅國幾次

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-12-19 10:04 發表

中國就認為:“滅國唔使幾次,一次就夠喇”
夠膽就放馬過來

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-12-19 10:04 發表

中國核武沒人知道有多少?說不定中國比美國更多。

引用:

你替美國保證個屁,美國自己都不敢保證,中國有于敏式氫彈,你知道嗎?

2G至4G全球都使用時就無問題,但中國公司發展5G就會有偷竊個人資料?但又搵唔到証據。西方國家啲雙重標準任佢發揮,西方國家網絡無偷竊個人資料?「指鹿為馬」係西方虛偽政客既基因。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-19 11:13 發表

你替美國保證個屁,美國自己都不敢保證,中國有于敏式氫彈,你知道嗎?
美國肯定係會係核大戰嘅勝利者,用得轟炸機就預全面鬧戰

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-19 08:20 發表

是酸嗎?用下腦吧。
越唱衰即係越害怕

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-17 09:21 發表
B21主體性能就是縮小版的B2,沒有什麼特殊威力。

造B21就是為了省錢,因為B2太貴造不起太多,但是轟炸機對中國威脅不大。

因為轟炸機與核武一樣不能用,用了就是全面宣戰,只能做擺設。

美國的最大弱點是西太平洋基地太粹弱,被中程導彈一打就廢了,澳洲及美國本土基地又太遠。

所以 B21將與DDG1000一樣會成為廢物,軍火商能賺到錢那是另一回事。
B21嘅高科技係遠超中國想像嘅,
因為中國起碼要30至40年先知道B21係點出嚟
首先B21隱身性能比B2更強,即係已經無雷達可以探測到
而且有新型塗料,容易維護,吾使長放冷氣房,而且做價相對便宜
即係可以大量採購,而且可以部署在海外基地
試想下有100 架B21 分別部署喺日,韓菲,台,關島(遲下可能越南都加入),
你仲可以點防守
不如躺平算數

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-17 09:37 發表
美國軍方只有戰術頭腦,沒有戰略頭腦,俗稱弱智,很是好笑。
我諗對付B21唯一方法就係移民美國,
If you can't beat them, just join them 

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-12-19 10:36 發表

中國就認為:“滅國唔使幾次,一次就夠喇”
夠膽就放馬過來
如果美國測試完標二可以攔截中國高超音速導彈
中國又無隱轟
中國真係無有效載具可以射核武去美國本土

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-12-19 12:30 發表

美國肯定係會係核大戰嘅勝利者,用得轟炸機就預全面鬧戰
連五角大樓都不敢保證,你這個保證一文不值

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]