• 瀏覽: 14,031
  • 回覆: 90
+4
內地發布優化防疫新十條措施,輕症和無症狀感染者可居家隔離。惟廣東深圳市近日被指出現管理混亂的現象,同一城市的區與區之間防

內地發布優化防疫新十條措施,輕症和無症狀感染者可居家隔離。惟廣東深圳市近日被指出現管理混亂的現象,同一城市的區與區之間防疫政策參差。周四(15日)有民眾表示,不敢到醫院做核酸檢測,若檢測發現確診,家門會被社區工作人員貼上封條。                                               

深圳市有網民表示,同事近日出現打噴嚏症狀,隨後檢測確診,她亦在4天的自篩檢測中發現自己無症狀感染。她的朋友曾到醫院做核酸檢測,家中連續兩天被貼上封條,該名網民不敢入院治療,反問:「核酸檢測確診比抗原快篩確診更嚴重?怎麼還搞區別對待?搞得我進退兩難。​」                                               

另有網民表示對深圳的疫情防控很失望,部分社區在官方未發確診文件,就貼封條封控。自稱是寶安西鄉徑貝社區的工作人員要求民眾配合防疫工作,期間曾辱罵該網民,聲稱其不配合。該名網民怒斥大搞形式主義,質問:「社區工作人員都能大過衞健委隻手遮天了
原文網址:深圳民眾憂入院檢測確診 家門被貼封條強制隔離 | on.cc東網 | 兩岸 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20221216/bkn-20221216152440775-1216_00952_001.html

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20221216/bkn-20221216152440775-1216_00952_001.html
一樣照封,大家唔好信政府

上次白紙示威者,今次想封條示威者🙃

火葬場塞到爆,醫科生變成廉價勞工,而家同印度有乜分別?
一早講撚咗唔可以放,否則只會步印度同埋英美後塵!
嗰啲冇腦日日淨係識碌抖音片,日日喺度話感冒,仲衰撚過特朗普,特朗普都話係大感冒。
香港有教授話呢隻病毒會殺傷免疫T細胞,點睇都似愛滋多過似感冒!
點解唔係話係愛滋嚟嗻?
盲目樂觀,同三年前「可防可控/無證據人傳人」有乜分別?

邊個死仆街仲夠膽喺度講過度防疫?

醜婦終須見家翁,成日以為可以同天鬥,到最後咪又要死死地氣跪低,跌落地又要拿返喳沙死要面,難為以前仲要大大聲笑狗人地又話自己先正確巴能屎閉,好啦冇聲出啦依家!說話講得太盡呀拿,食啦!

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-12-17 03:22 發表
醜婦終須見家翁,成日以為可以同天鬥,到最後咪又要死死地氣跪低,跌落地又要拿返喳沙死要面,難為以前仲要大大聲笑狗人地又話自己先正確巴能屎閉,好啦冇聲出啦依家!說話講得太盡呀拿,食啦!
美狗係醜婦就一早知啦,自己抗疫失敗害死自己人唔夠,仲輸出疫情,再用仆街文宣去害埋中國,仆街美狗一早肯抗疫全球晨早清零啦dllm!
煽人暴動煽人打仗就叻,抗疫就67咁做全球第一個死百萬人嘅7國!害完人仲無恥講風涼話正冚家鏟! 要講就同你美爹早死過人大半年果百萬冤魂講啦仆街!晚晚輪流揾你個人渣索命呀

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-12-17 03:22 發表
煽人暴動,挑撥戰亂,播毒殺人,害死咁多人,依家用文宣用顔色革命逼人躺平去救你殺人政權爛hi經濟,你覺得好L威好L得戚呀?
依家怕9左你班乞兒,開喇開喇,仲唔死出去跟住你仆街美爹去執番兩個短命錢? 害完人講L埋d絕子絕孫缺德風涼廢話把L呀?

引用:
身為現代人,享用現代科技及醫療
竟然咁否定“同天鬥”
你唔返去做原始人?
原始人都唔得呀
凍都仲識同天鬥著毛皮呀
識咬草藥呀
要動物世界先得呀
動物都有部份識唔舒服去食某啲植物,要避開埋呢種

引用:
狂吹躺平時又係你班狗屌9吹係流感嘅,好喇,依家用文宣顔色革命迫到人躺平,吖,我DLLM你仲有面講風涼話?
醜婦?你個天殺美爹係病毒最惡時就自己投降害死百萬人!係醜婦裸跑去見家翁呀!
講缺德廢話時你有冇嘗試用個屎忽諗下呀柒頭?

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-17 04:19 發表

身為現代人,享用現代科技及醫療
竟然咁否定“同天鬥”
你唔返去做原始人?
原始人都唔得呀
凍都仲識同天鬥著毛皮呀
識咬草藥呀
要動物世界先得呀
動物都有部份識唔舒服去食某啲植物,要避開埋呢種
原始人得三十幾歲命
去到一百年前都係得六十幾歲命
好多茂利唔知頭唔知路就亂噏,成日諗住用肉身去對抗病毒。

又係垃圾文宣🤫🤣

引用:
原帖由 michael 於 2022-12-17 06:10 發表
又係垃圾文宣🤫🤣
係真新聞又如何呢?一直都話係適當地放寬之嘛,有需要時依然會強制隔離,係d美狗西奴咁天真以為靠d卑鄙文宣白痴革命就可以迫中國完全躺平之嘛。
依家就大大巴打d美狗西奴臉,中國內政未到美狗西奴話事!咁得閒先管好自己d通脹槍撃零元購

人家能動態清零為何吾能儘量做,這樣干也是對人民生命負責值得支持精準只是對患者禁閉。

眼盲定係腦癈唔識分析文宣呀曱甴
曱甴文宣10月24日至10月27日

附件

bnt.jpg(60.42 KB)

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-17 01:28 發表
內地發布優化防疫新十條措施,輕症和無症狀感染者可居家隔離。惟廣東深圳市近日被指出現管理混亂的現象,同一城市的區與區之間防

內地發布優化防疫新十條措 ...
而家記者真易做,上網睇完就當真,又一篇稿!

YouTube 根本好能多幾張相一條片,就加個故事!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-17 02:59 發表
火葬場塞到爆,醫科生變成廉價勞工,而家同印度有乜分別?
一早講撚咗唔可以放,否則只會步印度同埋英美後塵!
嗰啲冇腦日日淨係識碌抖音片,日日喺度話感冒,仲衰撚過特朗普,特朗普都話係大感冒。
香港有教授話呢隻病毒會殺傷免疫T細胞,點睇都似愛滋多過似感冒!
點解唔係話係愛滋嚟嗻?
盲目樂觀,同三年前「可防可控/無證據人傳人」有乜分別?

邊個死仆街仲夠膽喺度講過度防疫?
對唔住物競天擇 係要過身

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]