• 瀏覽: 6,229
  • 回覆: 13
大陸專家講明新冠已變成感冒,強調絕大多數普通人中左食藥休息就得會好返,無提及會有長新冠後遺症,暗示疫情無需要理會,重災區北京不再公佈確診數字,更預料未來全國會有過億人感染,爆發感染比例會如同之前香港一樣...
咁係咪以前西方群體免疫理論原來係無錯?本來大陸一向以動態清零防疫模範為榮,而家搞唔掂想消除民怨,就如躺平走去學西方放任疫情擴散,令社會達至群體免疫...一個月內抗疫政策突然大轉向,今日的我打倒昨日的我,真係叫一向支持大陸同清零既人情何以堪...

當然唔同 病毒變種 已經唔係喺武漢原始病毒嘅殺傷力 病毒已經喺外國幾次變種 殺傷力最強嘅時候 西方國家已經承受咗 而家變咗腫嘅病毒 死亡率遠遠低於原始病毒 後遺症亦都係

三年前,你美爹躺平,係導致百多萬人死亡,如果中國都同步躺平,係會死五百萬人。

如果係有證據/理論去證明,中國現今【躺平】,三年後會共死五百萬人,先出聲啦!!!

引用:
原帖由 真命天子 於 2022-12-16 22:58 發表
大陸專家講明新冠已變成感冒,強調絕大多數普通人中左食藥休息就得會好返,無提及會有長新冠後遺症,暗示疫情無需要理會,重災區北京不再公佈確診數字,更預料未來全國會有過億人感染,爆發感染比例會如同之前香港一樣...
咁係咪以前西方群體免疫理論原來係無錯?本來大陸一向以動態清零防疫模範為榮,而家搞唔掂想消除民怨,就如躺平走去學西方放任疫情擴散,令社會達至群體免疫...一個月內抗疫政策突然大轉向,今日的我 ...
管治者一定要識得執生。死牛一便(大便)頸好咩?

香港同大陸官員腍野係慢咗少少,不過終於開竅。
其實冇腦唔緊要,見到人成功唔學就係蠢。
新加坡做乜你做乜咪得囉。人哋班官質素高班好多

引用:
原帖由 真命天子 於 2022-12-16 22:58 發表
咁係咪以前西方群體免疫理論原來係無錯?本來大陸一向以動態清零防疫模範為榮,而家搞唔掂想消除民怨,就如躺平走去學西方放任疫情擴散,令社會達至群體免疫...一個月內抗疫政策突然大轉向,今日的我 ...
美國佬無疫苗都咁玩同阿爺而家人人巳經打兩針係唔同情況, 你D簡九易比較真係不知所謂.

西方各國係病毒未減弱嘅delta 變種時期已經躺平,導致大量人死亡。 中國嚴格防疫堅持至病毒減弱之後先至開放,已盡了最大能力保護人民生命了,明唔明個分別

你都低低哋,中國係起碼有出過力,西方民主邪教一開始就係只想班老弱殘去死。
民主,係邪教

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2022-12-17 22:02 發表
你都低低哋,中國係起碼有出過力,西方民主邪教一開始就係只想班老弱殘去死。
民主,係邪教
我又覺得同老弱殘事, 主要係禁呢D禁個D, 戴口罩呢D美國人民認為阻咗佢地D自由, 而且佢都唔知呢隻有幾勁, 所以好多人反對, D想選總統嘅梗係想嚟多次, 就遲咗防疫, D口罩又扭扭拎拎, 先死得人多.

引用:
你嘅意思係除咗褲先痾屎同唔除褲痾屎係冇分別?
難怪你叫人唔好批評...

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2022-12-17 11:20 發表
香港同大陸官員腍野係慢咗少少,不過終於開竅。
其實冇腦唔緊要,見到人成功唔學就係蠢。
新加坡做乜你做乜咪得囉。人哋班官質素高班好多
哈哈,英美垃圾國家早早投降,被病毒折磨得死去活來,病毒吃得飽飽的,不再凶狠了,中國再和病毒共處。
英美垃圾倒是夠傻帽的,不過它們也不是願意做敢死隊,而是無能而不得不當死士。

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-12-17 21:54 發表
西方各國係病毒未減弱嘅delta 變種時期已經躺平,導致大量人死亡。 中國嚴格防疫堅持至病毒減弱之後先至開放,已盡了最大能力保護人民生命了,明唔明個分別
D人唔記得當時delta幾恐怖,印度人真係要街上燒屍。 中國全力防疫當時真係救咗好多人命。 而家omicron毒性以經弱咗好多,再加上大部份人接種過疫苗, 而家先開放死小好多人。

中國今日先開放的話,如果最後因此死少過1萬人,已經係大成功。而且今日係有疫苗減低重症機會,因為你唔打而瓜左真係唔好怨天尤人,兩年前係連打的機會都冇。難道好似老美咁搵百幾萬人陪葬先開心?計人口比例和密度,跟美佬做法起碼死五六百萬人,到時班廢黃又可以吹奏。

引用:
你西爹文明信奉了唯一真神,所以你西爹掌握了唯一真理。你西爹什么都是對的!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]