• 瀏覽: 10,018
  • 回覆: 47
中印發生邊境衝突之際,印度於敏感時刻試射烈火5型洲際彈道導彈。它可攜帶核彈頭,相信是威懾中國。

印度議會事務部長喬希(Pralhad Joshi)周四(15日)表示,導彈於東部奧里薩邦阿卜杜勒‧卡拉姆島發射。他指導彈最大射程達5,400公里,為印度國防作巨大貢獻,並極大程度提升國家安全。導彈試射前,整個孟加拉灣列為禁飛區。印度傳媒宣稱,導彈射程足以覆蓋大部分中國大陸。

有印度軍事專家表示,印度戰略部隊司令部於2018年成立迄今,已兩次試射烈火5型,對上一次是去年。烈火系列彈道導彈由印度自主研發,包括多款中程至洲際彈道導彈,它們屬於遠程且可攜帶核彈頭的地對地彈道導彈。

原文網址:中印邊境衝突敏感時刻 印度試射可攜核武洲際導彈 | on.cc東網 | 國際 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221216/bkn-20221216180035132-1216_00992_001.html

很多好戰網民,
不斷鼓勵中國同印度,全面開戰.....
但有沒有想過,印度已研製了帶核彈的長程導彈.....

只要一,兩條支核彈,炸到香港......好多香港人就會陪葬.....
就算最終中國能打勝印度.......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221216/bkn-20221216180035132-1216_00992_001.html

其實呢d野宜家同睇煙花一樣啦。
個個用核武吓人,不如發展下經濟好過啦。
三哥飛彈水平,我怕指向北京,最終打中華盛頓。

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-12-16 22:17 發表
其實呢d野宜家同睇煙花一樣啦。
個個用核武吓人,不如發展下經濟好過啦。
三哥飛彈水平,我怕指向北京,最終打中華盛頓。
核彈不是說笑.....
只要一支中,就成個城市玩完.....
看看日本的廣島和長琦........

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2022-12-16 21:47 發表
中印發生邊境衝突之際,印度於敏感時刻試射烈火5型洲際彈道導彈。它可攜帶核彈頭,相信是威懾中國。

印度議會事務部長喬希(Pralhad Joshi)周四(15日)表示,導彈於東部奧里薩邦阿卜杜勒‧卡拉姆島發射。他指導彈最大射程達5,400公里,為印度國防作巨大貢獻,並極大程度提升國家安全。導彈試射前,整個孟加拉灣列為禁飛區。印度傳媒宣稱,導彈射程足以覆蓋大部分中國大陸。

有印度 ...
開鬼開馬,又冇大仇,頂多叫摩擦,有邊境接壤的國家或多或少都有啦。
三哥反而同巴基斯坦 孟加拉先世仇。
吾好亂咁射就謝天射地啦。

印度唔係最出名強姦殺人的嗎?

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2022-12-16 22:21 發表

核彈不是說笑.....
你放心啦,無痛死的。

俄羅斯死手系統,我地都有類似,美國都有,一次玩完。
幾好睇:
https://www.bilibili.com/video/BV1b64y1t7y2?t=659.2

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2022-12-16 22:21 發表

核彈不是說笑.....
只要中一支,印度14億人就會消失。

咖哩好天真,以為有核彈,就可以係邊境搞搞震。。。連普京都也不會亂用核武,印度敢條毛咩。常規軍備,中國贏啦。🤭

就算要同其他國家攬住一齊核平都唔會想同印度啦,唔值,要攬住死一定係攬美國

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2022-12-16 21:47 發表

有印度 ...
咪ON鳩你
大家都有誰怕誰
只係攪屎棍的一方 找死
有哂片呃唔到人

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-12-16 22:41 發表
咖哩好天真,以為有核彈,就可以係邊境搞搞震。。。連普京都也不會亂用核武,印度敢條毛咩。常規軍備,中國贏啦。🤭
印度真係好污穢不堪  世界缺了這些人 反而更美好

引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2022-12-17 00:20 發表

印度真係好污穢不堪  世界缺了這些人 反而更美好
輪姦大國,連阿婆嬰兒都唔放過,呢D人種的確應該消失。。。🥲

引用:

有印度 ...
你有我都有,敢向擁核國射核彈自己都應該有被滅國嘅準備,阿三雖然自大但應該唔會自大到咁岸鳩呱

別國必定一萬公里以上; 所以三哥的射程只能說是半條賓周才對!

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-12-16 22:41 發表
自伺膽正命平的好戰份子!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]