• 瀏覽: 94,536
  • 回覆: 373
+13
引用:
原帖由 sng850 於 2022-12-16 12:11 發表

現在新冠病毒殺傷力大減,大部分患者像染上感冒,一個星期內康復,更沒有後遺症。🙏
有議員爆料:689兩日就轉陰; 可見隻病毒, 有幾勁呀??

引用:
原帖由 籠中含情的黑頭 於 2022-12-16 12:10 發表
係美國肺炎
喺邊度出嚟全世界都知
係你唔知

可以動態感染

梗係改美國感冒啦碌漆!

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-12-16 10:03 發表
鍾南山:Omicron應改稱「新冠感冒」 內地疫情與港年初不同中國工程院院士鍾南山指,新冠病毒變異株Omicron已不適合稱為「新冠肺炎」,應

中國工程 ...
內地老人家高危,醫院已經陸續有人染疫過世。

這病毒對老人傷害好大。

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2022-12-16 11:21 發表
早一兩個月習近平仲講話「堅持清零」
我個陣諗: 點解要咁肯定? 唔怕中國夢幻滅嗎。

宜家人民反抗先嚟話個病毒其實轉弱左,
咁樣會好削弱管治威信。

疫情初期,中共處理得好好,執行力好強。
但除著疫苗推出,病毒轉弱,
中共竟然食古不化,一直沿用封控清零,
未有察覺環境轉變,未有足夠前膽性,
後知後覺,令人失望。
咁大膽講真話?

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-12-16 10:03 發表
鍾南山:Omicron應改稱「新冠感冒」 內地疫情與港年初不同中國工程院院士鍾南山指,新冠病毒變異株Omicron已不適合稱為「新冠肺炎」,應

中國工程 ...
咁仲洗唔洗強制打針先

依條老坑害死人

引用:

中國工程 ...
香港甘多人死, 咪系政府谷打針不力~~~ + 哪些人自己的選擇 (有針又吾打,死都系自己選)

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-12-16 11:15 發表

病毒變咗政策自然要變啦香港現在日日過萬感染大家咪一樣當無事
死你家人就唔係咁講

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-12-16 10:12 發表
上年歐美放寬果陣班死黃狗無出過聲
依家到中國放寬又話唔得,乜狗糧真係咁好食?
有中國人唔做要去做黃狗
嗰陣疫情嚴重如果開放就係同巴西隊鬥攻
而家開放根本情況唔同

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-16 12:00 發表

Donald Trump在疫症開始, 便說是感冒;難道佢掌握的內情, 唔比你多??
做物者一定比任何人清楚啦

仲襯無人知, send D 染病軍人去中國, 如果真係中國最早知, 甚至發明出嚟, 點會小心到現在才開始放鬆.

老尾一早經驗豐富啦.

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-12-16 11:49 發表
咁快小小通關啦
通左你又可以點

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-12-16 12:24 發表

嗰陣疫情嚴重如果開放就係同巴西隊鬥攻
而家開放根本情況唔同
依家既疫情, 類似港隊同國足鬥, 有機架~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]