• 瀏覽: 3,387
  • 回覆: 9
無視俄局勢升級警告 勢成援烏最尖端武器

在俄烏衝突持續近10個月之際,美國政府有意進一步擴大對烏克蘭的軍事援助......

全文:https://www.wenweipo.com/a/20221 ... b0e80f811a2abd.html

我看歐美一心想藉戰事拖死俄羅斯。俄羅斯垮倒後,歐美就全力對付中國。

很貴的防空系統,用肉飽打狗,有去無回,美國虧大了,哈哈。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-12-15 07:56 發表

在俄烏衝突持續近10個月之際,美國政府有意進一步擴大對烏克蘭的軍事援助......

全文:https://www.wenweipo.com/a/202212/15/AP639a33bbe4b0e80f811a2abd.html

我看歐美一心想藉戰事拖死俄羅斯。俄羅斯垮倒後,歐美就全力對付中國。
俄羅斯拖不垮,美歐會被拖垮。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-15 08:42 發表

俄羅斯拖不垮,美歐會被拖垮。
真係唔會
啲所謂援助,其實只係借貸,要還
打贏左 成個正宗木偶,乜都賺晒
就算輸左 都唔會total lost,啲錢只係袋左落軍火商個袋,當還競選債比軍工大佬

只要唔親自落場打
代理人 洗嘅錢有限數,基本上係 冇乜得輸

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-12-15 08:59 發表

真係唔會
啲所謂援助,其實只係借貸,要還
打贏左 成個正宗木偶,乜都賺晒
就算輸左 都唔會total lost,啲錢只係袋左落軍火商個袋,當還競選債比軍工大佬

只要唔親自落場打
代理人 洗嘅錢有限數,基本上係 冇乜得輸
俄國主要是能源企業,戰爭能源價高反而賺大錢,歐洲高價能源制造業就會外移,所以歐洲先垮台。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-15 09:05 發表

俄國主要是能源企業,戰爭能源價高反而賺大錢,歐洲高價能源制造業就會外移,所以歐洲先垮台。
咁係死歐洲唔係死美國
美國係贏晒兩邊(如果贏倒)
美國最想就係喺能源上控制歐洲

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-12-15 09:15 發表

咁係死歐洲唔係死美國
美國係贏晒兩邊(如果贏倒)
美國最想就係喺能源上控制歐洲
歐洲變成了殘廢,美國就成了孤家寡人了,真正的贏家是中國,巴斯夫就搬廠到中國了。

愛國者防導系統在烏出現,美駐德軍事基地危矣!

引用:
原帖由 真面目 於 2022-12-15 09:23 發表

歐洲變成了殘廢,美國就成了孤家寡人了,真正的贏家是中國,巴斯夫就搬廠到中國了。
侵侵一講MAGA 就已經注定 歐洲屎硬
美國人工咁L高,MAGA 就只有 高科技產品同 能源輸出有數維
兩樣都係 衝着 歐洲 同級競爭產品 同 缺油
未打俄烏戰 就攪 伊朗/空客
攪店引倒俄毛出兵,連北溪都直接炸埋

歐洲冇得好怨,要怨就怨 英德法三個和尚冇水食

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-12-15 07:56 發表

全文:https://www.wenweipo.com/a/202212/15/AP639a33bbe4b0e80f811a2abd.html

最大憂慮是,萬一不敵俄軍導彈而被擊毀,將嚴重影響銷路。愛國者被炸毀的場面不太好看。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]