• 瀏覽: 2,930
  • 回覆: 20
港隊出戰國際賽事屢次出現播錯國歌事件,港府早前向Google提出將正確國歌置頂被拒。外交部回應時表示,國歌是國家象徵,代表國家尊嚴,支

外交部發言人汪文斌今日(14日)主持例行記者會。在會上,有傳媒問到中方對於港府早前向Google提出將正確國歌置頂被拒一事有何評論時,汪文斌表示,國歌是國家象徵,代表國家尊嚴,支持香港特別行政區政府堅定維護國歌尊嚴。他又指,互聯網企業有義務向大眾傳遞正確信息,而不是聽任錯誤信息傳播,誤導民眾。

大漢天威, 阿爺出聲, 谷歌嚇撚到標屎, 3日內一定做嘢. 改邪歸正把中國國歌置頂.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1892700/即時-港聞-播錯國歌-外交部-支持港府堅定維護國歌尊嚴-互聯網有義務傳遞正確信息

無用㗎,Google 就係港獨攪手,你叫佢放棄?佢肯,美國政府都唔放過佢啦!

你叫一個目標係分裂別國嘅公司唔再咁做,佢仲有咩存在價值?

引用:
原帖由 x747x 於 2022-12-14 19:17 發表
無用㗎,Google 就係港獨攪手,你叫佢放棄?佢肯,美國政府都唔放過佢啦!

你叫一個目標係分裂別國嘅公司唔再咁做,佢仲有咩存在價值?
歐盟叫佢跪, 谷歌都要跪.
阿爺大喝一聲, 谷歌唔敢玩嘢.

谷歌可以唔理香港政府, 但阿爺依家開聲點名谷歌做嘢, 我就唔信谷歌唔理.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-14 18:14 發表
港隊出戰國際賽事屢次出現播錯國歌事件,港府早前向Google提出將正確國歌置頂被拒。外交部回應時表示,國歌是國家象徵,代表國家尊嚴,支

...
嚇都標屎??乜而家可以喺中國大陸上到Google 、睇到YouTube 呀?幾時嘅事呀??

有義務並不表示有責任,佢唔做你都吹佢唔脹,除非全世界一齊抵制佢,否則都係搞唔掂

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-12-14 19:32 發表

嚇都標屎??乜而家可以喺中國大陸上到Google 、睇到YouTube 呀?幾時嘅事呀??

一般網民上唔到, 唔代表全中國都上唔到, 你明唔明解???

谷歌在大陸只係服務於特別人群, 好多人唔識嘢就亂噏.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-14 19:32 發表
谷歌可以唔理香港政府, 但阿爺依家開聲點名谷歌做嘢, 我就唔信谷歌唔理.  
搞咁多野用吳到gogo就麻煩

BiliBili /百度可以玩野,將美國國歌改成呢首

https://m.youtube.com/watch?v=lDWaqNrktdI

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 14/12/2022 19:26 發表

歐盟叫佢跪, 谷歌都要跪.
阿爺大喝一聲, 谷歌唔敢玩嘢.
難啲,佢會話中國唔係民主國家,價值觀唔同,唔會跟佢嘅法律。

美國人係純種流氓,唔好對佢哋有任何期望,佢哋死不足惜。

營商之道, 富不與官爭, 今日留一線, 日後好相見.
谷歌只係用手指郁一郁就可以化解矛盾, 佢又何必要跟中國政府結下仇怨?

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-12-14 19:48 發表
BiliBili /百度可以玩野,將美國國歌改成呢首

https://m.youtube.com/watch?v=lDWaqNrktdI
好奇一問, 你老婆大少奶去咗邊?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-14 20:00 發表

好奇一問, 你老婆大少奶去咗邊?
離咗世,俾我激死咗

禁google啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]