• 瀏覽: 17,720
  • 回覆: 122
+4
周二(13日)傳出內地與香港免檢疫通關最快可在下月上旬實施的消息,引起關注,屆時或改為採取「0+3」方式,即入境人士只需

係就好

疫情令到中港兩地封關接近三年,等通關等到頸都長。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221214/bkn-20221214121549808-1214_00822_001.html

引用:
原帖由 gloriawind 於 2022-12-14 13:01 發表
周二(13日)傳出內地與香港免檢疫通關最快可在下月上旬實施的消息,引起關注,屆時或改為採取「0+3」方式,即入境人士只需

係就好:smile_ ...
希望唔係流料

三年不斷傳……

期待通關

有得去廣東渡下假都好
唔洗下下要去坐飛機去好遠嘅地方

邊個傳出嚟?

引用:
原帖由 gloriawind 於 2022-12-14 13:01 發表

係就好:smile_ ...
留意重點一個字 : "傳"

希望家蕉唔好放啲「優柴」落嚟!😄
https://youtu.be/lXLkeXIQWz0

附件

1000011188.jpg(50.52 KB)

傳得咁多都知有相關人士放消息。
等你地有心理準備先。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-12-14 13:33 發表
傳得咁多都知有相關人士放消息。
擺明放風領功

民建聯立法會議員陳含賓在Facebook引述消息表示,內地本月有機會先對緊急、公務和商務開關。

現時港人北上內地需要先在「健康驛站」登記及隔離檢疫。陳恒鑌在Facebook表示:「消息指內地本月有機先對緊急、公務和商務開關,大家為逐步復常喝彩!」

有人留言「中央政府是否背棄跨境一族了」,陳恒鑌回應說:「逐步做。」

澳門

引用:
原帖由 audia 於 2022-12-14 13:34 發表

擺明放風領功

民建聯立法會議員陳含賓在Facebook引述消息表示,內地本月有機會先對緊急、公務和商務開關。

現時港人北上內地需要先在「健康驛站」登記及隔離檢疫。陳恒鑌在Facebook表示:「消息指內地本月有機先對緊急、公務和商務開關,大家為逐步復常喝彩!」

有人留言「中央政府是否背棄跨境一族了」,陳恒鑌回應說:「逐步做。」
好多相關人士收到消息

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-14 13:26 發表
有得去廣東渡下假都好
唔洗下下要去坐飛機去好遠嘅地方
差唔多三年無去過深圳,唔知變成點?

就算通關唔洗隔離你,但要你自費一張24小時核酸證明 都要你給幾百蚊啦!冇必要都系免得去給呢D冤枉錢,所以唔會帶旺得幾多人!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]