• 瀏覽: 30,346
  • 回覆: 108
  • 追帖: 1
+2
國家衛健委公布,內地昨(13日)新增2291宗新型冠狀病毒個案,包括2249宗本土病例,其中廣東1044宗屬最多,其次為北京476宗;輸入病例42宗。內地累計369,918宗確診病例。無新增死亡病例,累計死亡個案5235宗。

國家衛健委公布,內地昨(13日)新增2291宗新型冠狀病毒個案,包括2249宗本土病例,其中廣東1044宗屬最多,其次為北京476宗;輸入病例42宗。內地累計369,918宗確診病例。無新增死亡病例,累計死亡個案5235宗。

國家衛健委表示,由於當前新冠核酸檢測實行願檢盡檢的策略,許多無症狀感染者不再參加核酸檢測,無法準確掌握無症狀感染者的實際數量,從今日(14日)起不再公布無症狀感染者數據。

(國家衛健委)
=============================================================

雷厲風行放寬疫情管控,基本上已經放棄動態清零總方針,停做核酸檢測,停掃健康碼,但確診個案居然連原先10份1都唔夠?

呢個咁神奇嘅現像,相信全世界只會喺中國發生!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20221214/s00004/1670981443371/內地疫情-增2291個案包括廣東1044本土確診-國家衛健委今起不公布無症狀感染數據

唔L駛驗咪少咗確診囉,想屈大陸造假,痴心妄想。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-12-14 11:29 發表
點會有人儍到屈大陸做假?  實際上無論GDP數據又好,新冠確診又好,死亡個案又好,有幾可信大家一向心中有數。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-14 11:34 發表

點會有人儍到屈大陸做假?  實際上無論GDP數據又好,新冠確診又好,死亡個案又好,有幾可信大家一向心中有數。

唔通信你 !?🤭

殺傷力低於流感,當然唔會公佈

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-14 11:34 發表

eddie仔,咁關心中國,不如關心一下你國家最近能源供應先吧

係咪無病徵已經唔計數?

引用:
原帖由 002534 於 2022-12-14 12:24 發表

eddie仔,咁關心中國,不如關心一下你國家最近能源供應先吧
我見唔到有乜問題喎? 有地方要停電咩?

你問我三四月的時候,應不應該封,要封, 香港和台灣就是因為什麼都不做,所以才會死了過萬人, 但現在隨著病毒死亡率降低,和傳播能力提升,開始接近流感,我都覺得措施應該慢慢放鬆。

病毒在不斷變化中,政策也要不斷變化,四月的時候,病毒致命率還是很高,但現在已經大幅下降,所以防疫措施放鬆都無可口非

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-12-14 11:29 發表
要錢驗那有錢

又啱喎,真正死係病毒嘅又有幾人

唔清0了?

數字好靚不升反降,又一巴星落班堅定不移L到

美國躺平前死百幾萬人, 躺平後零死亡添

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-14 11:03 發表

...
你確定得咁少?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]