• 瀏覽: 4,244
  • 回覆: 24
+2
本港新型肺炎疫情持續!今日(13日)新增13,721宗新型肺炎確診個案。在新增的791宗輸入個案當中,有520宗涉及機場檢測樣本、209宗涉及第一至三日樣本,餘下62宗涉及第四至七日樣本。另外,再多37名患者離世,第五波疫情累計10,808宗死亡個案。

唔好再玩啦, 今日突然死37個啦, 一路咁高死亡率都可以話醫療服務冇事?
遲早要做防疫架啦, 早做同遲做, 第一步先全面禁堂食

你們有家人嗎 ?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/疫情-港增13721宗確診-輸入個案佔791宗-多37名患者離世/352631

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-13 17:32 發表
本港新型肺炎疫情持續!今日(13日)新增13,721宗新型肺炎確診個案。在新增的791宗輸入個案當中,有520宗涉及機場檢測樣本、209宗涉及第一至三日樣本,餘下62宗涉及第四至七日樣本。另外,再多37名患者離世,第五波疫情累計10,808宗死亡個案。

林鄭抗疫表現咁好都趕佢走,香港人活該既

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-13 17:34 發表

林鄭抗疫表現咁好都趕佢走,香港人活該既
睇住會大爆發架啦, 家中老人家點算呢?
好多人話咁驚你一世唔好出街 ?
但你整座大夏確診你走去邊?
全民確診準備 ?

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-13 17:36 發表

全民確診準備 ?
所以呢度啲 ching 成日話:we need cheng

越死越多人,殯葬業負荷唔到  

引用:

全民確診準備 ?
其實而家已經係大爆發

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-12-13 17:38 發表
越死越多人,殯葬業負荷唔到  
係架 本年大約係400人死既時候就係咁

引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-12-13 17:40 發表

其實而家已經係大爆發
係架, 我都想問, 老人家或長期病患既人即使唔出去日日係屋企都好
一樣確診怎辦?

呢幾日都凍, 在病毒不死情況下, 反正你疫苗通行證冇取消
立即做返防疫亦都好快

開始 共赴黃泉 啦 。 , 建制政府好嘢 👍

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-12-13 17:49 發表
開始 共赴黃泉 啦 。 , 建制政府好嘢 👍
係呀 如果似本年3月,醫院服務100%肯定會頂唔順架啦, 咁玩法
年老既人去得邊呢? 當全港人確診, 會死幾多老人家呢?

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-13 17:58 發表

係呀 如果似本年3月,醫院服務100%肯定會頂唔順架啦, 咁玩法
年老既人去得邊呢? 當全港人確診, 會死幾多老人家呢?
到時安老院都可以變服務式住宅喇。 👍

政府而家懶得理你死, 個問題就係有些人冇打針

引用:

全民確診準備 ?
根本政府就係要做到全民確疹, 如果唔係, 點會越多人確診, 越多人死, 但係就越走去放寬?

無專家理會一日死幾多確診者了

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]