• 瀏覽: 9,916
  • 回覆: 89
+2
社會各界近日多番爭論應取消安心出行等部分防疫措施,政府今日(13日)終於公布,由明日(14日)起市民毋須再掃描安心出行便

即係0+0
好事黎既。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1213_00822_001.html

垃圾議員是筍工,
點下人數又夠鐘,
搏到流會早收工,
月薪十萬真輕鬆,
還有年津三百萬,
任滿酬金六十萬,
嘻嘻哈哈變富翁.
期待通關

D 清零撚係咪瀨緊屎???

旅客冇咗黃碼,即是取消三日醫學監察,但係冇疫苗通,邊度食飯?即使入境已打咗針,但係邊有香港疫苗通,搞咁多嘢,又係碎步倒退。

引用:
原帖由 Random_Thoughts 於 2022-12-13 15:18 發表
D 清零撚係咪瀨緊屎???
笑爆......香港每日過萬單

2000人 仲要個個行女人街國際都會

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-12-13 15:23 發表
2000人 仲要個個行女人街國際都會
外面經濟重差過香港
港幣又掛勾美金........

我就唔太樂觀啦.......
同一舊錢, 去日本泰國可能重好洗

我早就話睇你硬頸到幾時,還是要向病毒投降,雖然呢隻病毒屙尿都冇力,但係還是存在,所以說清零不動搖唔科學,說得太死,至今還有後遺症,港府嘅碎步式撤退就係活在清零不動搖陰影下。

今日(13日)是南京大屠殺85周年,
日軍侵華 殘殺超過3千萬中國人。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-13 15:20 發表
旅客冇咗黃碼,即是取消三日醫學監察,但係冇疫苗通,邊度食飯?即使入境已打咗針,但係邊有香港疫苗通,搞咁多嘢,又係碎步倒退。
打咗一或兩針會有臨時疫苗通行證

講得好清楚 係掃都不用掃 有出示就得 就睇下捉得嚴唔嚴了 其實外國人很多都打左針 係唔係所有疫苗都可以?
但香港人去旅行番黎咩限制都冇啦~

引用:
原帖由 The-cardigans 於 2022-12-13 14:31 發表
取消安心,但唔取消疫苗通行證係咩玩法?
仍然打齊3針才比堂食

要疫苗通行證都係哂氣。世界各地至少三成人冇打針,唔駛旨意做到呢班人既生意。本地零售同旅遊業繼續自求多福 

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-12-13 15:37 發表

仍然打齊3針才比堂食
明顯好矛盾,內地都已經將病毒當作感冒,所以打唔打針已經不重要,如同普通感冒針打唔打係個人意願,再冇理由逼打針。

主題標籤 #安心出行
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]