• 瀏覽: 12,406
  • 回覆: 45
+4
https://www.understandingwar.org ... essment-december-12

在過去數周
俄軍及瓦格納PMC一直在拔除巴赫穆特附近的烏軍據點
南面及東面已徹底落入俄軍控制
北面的索萊達仍然激戰中
烏軍93旅損失嚴重
已經撤離休整

昨天傳出巴赫穆特東部的兩個大工廠已經失守
今天再傳俄軍突破71獵兵旅的防線進入市區
巷戰正式開始

巷戰已經係無人機既世界!

俄羅斯義軍加油,打倒偽烏克蘭國納粹政權

打港戰雙方都好大死傷

唔喺已經投放過温爆彈,不需要再打巷戰了吧

巷戰已繹無用,掟幾個温壓彈,點藏都死

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-12-13 12:20 發表
打港戰雙方都好大死傷
有消息話已經唔係巷戰而係廢墟戰
300門火砲砲轟已經冇一座完整建築

要等多2,3日 先會有情況。美國宣布授助烏克蘭愛國者導彈。另外,科索沃個邊,有人將決定是否出兵科索沃。土耳其希臘互相打嘴炮。

歐洲大亂將至;各人去向不知也。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2022-12-14 14:40 發表
要等多2,3日 先會有情況。美國宣布授助烏克蘭愛國者導彈。另外,科索沃個邊,有人將決定是否出兵科索沃。土耳其希臘互相打嘴炮。

歐洲大亂將至;各人去向不知也。
科索沃原本屬於塞爾維亞?

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-12-14 14:44 發表

科索沃原本屬於塞爾維亞?
科索沃問題一直懸而未決,阿族堅持要求獨立,但塞方要求保證塞爾維亞領土完整僅允許自治。

戰略機遇期

烏克蘭總統特訪巴赫穆特,可見巷戰已暫時停止了,烏克蘭已穩定了局勢。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-20 21:44 發表
烏克蘭總統特訪巴赫穆特,可見巷戰已暫時停止了,烏克蘭已穩定了局勢。
唔識就咪亂up"巷戰已暫時停止"啦
依家俄軍進展係沿Fyodor Maksimenko街推進
另外城北索萊達附近既雅科夫列夫卡已經確認失陷
你永遠都係腦補"西方永遠利好"既劇情

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-12-21 08:29 發表

唔識就咪亂up"巷戰已暫時停止"啦
依家俄軍進展係沿Fyodor Maksimenko街推進
另外城北索萊達附近既雅科夫列夫卡已經確認失陷
你永遠都係腦補"西方永遠利好"既劇情
烏軍反推左啦, 你唔知咩?
如果水深火熱, 總統都唔可能到訪。
用下腦啦!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-21 17:14 發表

烏軍反推左啦, 你唔知咩?
如果水深火熱, 總統都唔可能到訪。
用下腦啦!
反推左邊忽?
上次澤連斯基到訪完利西昌斯克
下個月即失陷
到底邊個唔用腦亂作呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]