• 瀏覽: 12,441
  • 回覆: 11
+4
https://www.understandingwar.org ... essment-december-12

在過去數周
俄軍及瓦格納PMC一直在拔除巴赫穆特附近的烏軍據點
南面及東面已徹底落入俄軍控制
北面的索萊達仍然激戰中
烏軍93旅損失嚴重
已經撤離休整

昨天傳出巴赫穆特東部的兩個大工廠已經失守
今天再傳俄軍突破71獵兵旅的防線進入市區
巷戰正式開始

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-20 21:44 發表
烏克蘭總統特訪巴赫穆特,可見巷戰已暫時停止了,烏克蘭已穩定了局勢。
唔識就咪亂up"巷戰已暫時停止"啦
依家俄軍進展係沿Fyodor Maksimenko街推進
另外城北索萊達附近既雅科夫列夫卡已經確認失陷
你永遠都係腦補"西方永遠利好"既劇情

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-21 17:14 發表

烏軍反推左啦, 你唔知咩?
如果水深火熱, 總統都唔可能到訪。
用下腦啦!
反推左邊忽?
上次澤連斯基到訪完利西昌斯克
下個月即失陷
到底邊個唔用腦亂作呢?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-21 17:27 發表

過左一個月失陷, 可見當時唔算太危急。
這可見巴赫穆特在短期是沒有問題的。
烏軍已成功控制城內所有據點。
"可見"
即係唔識又腦補
城東低層住宅區有街區已被俄軍佔領
"烏軍已成功控制城內所有據點"完全係鳩up

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-21 17:44 發表

烏軍連城東的工業區都反推成功!
只係你腦補劇情囉

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-12-21 22:19 發表

現實就係如此。
從澤連斯基敢進入巴赫穆特可以見到。
進入巴赫穆特不等於烏軍控制全部城區
所以你的“可見”就是腦補

引用:
原帖由 06VV 於 2022-12-22 11:09 發表
The wreckage of a Russian Su-24M strike aircraft (RF-93798, 48 Blue) which was shot down by the Ukrainian army in the vicinity of Bakhmut, #Donetsk Oblast.

一架俄羅斯 Su-24M 攻擊機 (RF-93798, 48 Blue) 的殘 ...
烏粉又扮盲
對烏軍喺巴赫穆特既慘況同巨大損失視而不見
仲要搵十幾日之前既tweet混淆視聽

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-22 14:15 發表
係啦又打到基輔啦
邊度有講打到基輔?
唔識中文?

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-23 10:51 發表

你地唔想咩侵略成個烏克蘭
主題講巴赫穆特
你講乜野打到基輔呀?

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-23 12:05 發表

咪俄軍打得咁差侵略者變防守
講緊乜?
係唔係真係睇唔明主題?

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-23 12:18 發表

越打越縮囉
睇黎你理解能力真係異於常人

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-23 13:41 發表

理解係友俄唔用核武只有敗回莫斯科囉,美狗俾愛國者導彈烏狗,烏狗。,。。。。。,,。〉就有制空權打友俄地面部隊
只提供一套愛國者導彈就可以有制空權?
乜都唔識
又冇理解能力
只有亂吹同幻想

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]