• 瀏覽: 2,650
  • 回覆: 11
本港新型肺炎疫情持續!今日(12日)新增14,717宗新型肺炎確診個案。在新增的704宗輸入個案當中,有466宗涉及機場檢測樣本、176宗涉及第一至三日樣本,餘下62宗涉及第四至七日樣本。

13名院舍員工確診

再多25名患者離世,第五波疫情累計10,771宗死亡個案。16男9女死者年齡介乎62至95歲,當中

而家每日已經上到死廿幾個啦, 唔可以再玩啦, 下一個會係你家人嗎?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/疫情-港增14717宗確診-輸入個案佔704宗-多25名患者離世/352447

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-12 22:14 發表
本港新型肺炎疫情持續!今日(12日)新增14,717宗新型肺炎確診個案。在新增的704宗輸入個案當中,有466宗涉及機場檢測樣本、176宗涉及第一至三日樣本,餘下62宗涉及第四至七日樣本。

13名院舍員工確診

再多25名患者離世,第五波疫情累計10,771宗死亡個案。16男9女死者年齡介乎62至95歲,當中

...
而家更加要配合國家放寬政策

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-12 22:14 發表

13名院舍員工確診

...
睇下醫療服務去到幾嚴重先會做防疫啦, 估計隨時上3萬宗

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-12 23:43 發表

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-12-12 23:51 發表

基本肯定一樣野醫療服務而家已經好嚴重 , 建議公開每間醫院輪後情況 有幾多重症病人在醫院 ?
每日死廿幾個啦 , 政府仲玩玩下

為了防疫,香港最好封關一百年?

大半年前好興喺老人院/快餐店噴嗰啲咩殺菌塗層,隔咁耐都冇哂效,所以係咁爆.....

引用:

就算上到三萬宗, 今屆政府一樣會扮睇唔到, 之後就當無發生。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-13 00:57 發表

就算上到三萬宗, 今屆政府一樣會扮睇唔到, 之後就當無發生。
未必如果醫療服務嚴重出現問題 , 加上安心出行仲未取消 ,做防疫可能性極高

吹緊通關添喇

連停堂食都唔敢提

到時大陸爆發
就可以話係香港累嘅
病名就可以正名:
中國香港肺炎

引用:

而家連安心出行都取消,入境變成0+0,仲諗乜鬼防疫

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-13 03:02 發表

未必如果醫療服務嚴重出現問題 , 加上安心出行仲未取消 ,做防疫可能性極高
你嗰頭講完,李家超第二日就宣佈取消

主題標籤 #確診
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]