• 瀏覽: 77,424
  • 回覆: 488
+7
近日多場國際賽事播錯香港國歌為《願榮光歸香港》,港府早前表示會就事件開啟刑事調查。保安局局長鄧炳強今(12日)表示,現階段沒有證據證明香港

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

似乎 google 呢 d 巨企 唔 show 一個 地方政府 ! 支持 鄧炳強 司長 上訴去 中央 反映比 習主席 睇 , 由 習主席 出面向 google 正面交涉 兼 如再不肯改便應考慮 全面制裁 google !

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/846273/鄧炳強指google拒將國歌在搜尋結果置頂-係咪欠香港市民一個交代

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中國必撐,逢尾國必反
- 波馬股/娛新4項全能,盤路/數據/圖表/新聞會說話
- 尾屎事件令小弟極度憤怒,已與尾屎脫粉 !
身為藍絲既我地,一定要停用gmail,youtube,facebook

若果所謂谷歌不採取行動令香港、國家滿意
便要認真考慮全面禁止使用谷歌服務、設備可能性。

引用:
原帖由 邦之星星 於 2022-12-12 18:51 發表
身為藍絲既我地,一定要停用gmail,youtube,facebook
你幾時變左藍絲?扮咋下化!?

引用:
原帖由 邦之星星 於 2022-12-12 18:51 發表
一早已轉用緊華為手機、微訊及新浪

奸邪妖獸一心要消滅中國。

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-12-12 18:53 發表
若果所謂谷歌不採取行動令香港、國家滿意
便要認真考慮全面禁止使用谷歌服務、設備可能性。
中央係時候盡早制裁 android , 反正都有 鴻蒙 , 順便順勢推進 鴻蒙 全面取代 android 啦 !

引用:
原帖由 dhj 於 2022-12-12 18:53 發表

你幾時變左藍絲?扮咋下化!?
趴街黃甴有乜叻,咪淨係識得玩埋呢d小學雞既野囉

如果谷歌喺香港有辦事處,查封佢老味啦,如果無嘅話,你又真係吹佢唔脹,就算你香港唔用谷歌,全世界仲有好多地方用,人家係要玩嘢你都無辦法

政府比多d錢google 咪可以置頂 自己孤9寒又嘈

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-12-12 18:54 發表

一早已轉用緊華為手機、微訊及新浪
有無獎架 但係小康既祖國人仲係用緊唉瘋喎

鄧炳強指只要付款即可安排搜尋結果「置頂」,難以接受對方稱無法控制結果的說法,反問Google「係咪欠香港市民一個交代呢?」

原來比錢就可以解決到,咁就簡單啦
拿拿臨科水搞掂件事啦
國歌係國家尊嚴,唔係比少少錢捍衛都唔肯咁小家下嘛

大陸無孤高,香港政治府要出手拉

比錢買廣告啦!

引用:
制裁Google回覆嗰個人就可以 唔使制裁間公司. 再睇吓佢下一個回覆嘅人識唔識得明辨是非。學下美國佬點樣玩人身攻擊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]