• 瀏覽: 4,678
  • 回覆: 27
+3
大批示威者於2019年10月1日聚集尖沙嘴到油麻地一帶,其後多人被捕,有9人被控參與暴動,其中8人另被控管有攻擊性武器或管有物品意圖...

隨咗講抵撚死之外都冇野好講

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2392110/即時-港聞-10-1衝突│9人暴動罪成-判囚4年7個月至5年

太少了 

恭喜晒, 一係重囚, 一係去英國洗晒啲錢兼凍餐死.   

3年流失1639名中學資深教師

附件

02.jpg(112.55 KB)

應更重判、重懲

曱甴抵死

3年流失1639名中學資深黃教師 <-- 走晒就好, 免得害人子弟.

又可以入去同手 joke 過聖誕,除夕倒數...............

大部分被告得二十幾歲,都唔知有冇交過薪俸稅,對社會未有過貢獻,就出嚟為禍社會,搞到通街爛晒,烏煙瘴氣。仲夠膽去衝擊警署,恃住人多過警察,以為警察怕咗佢哋,拉佢哋唔到咁。走又走得慢,畀阿Sir拉咗,有證有據就唔敢認罪,心存僥倖,以為仲有法官會幫忙判無罪咁。

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2022-12-12 14:09 發表
恭喜晒, 一係重囚, 一係去英國洗晒啲錢兼凍餐死.   

3年流失1639名中學資深黃教師
3年流失1639名中學資深黃教師............香港會越黎越好

曱甴踎監真的很興奮!

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-12-12 17:09 發表
曱甴踎監真的很興奮!
留埋刑事案底,此後人生更精彩

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-12-12 14:03 發表
太少了 
坐監人數同年期都係太少!!!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-12 14:15 發表
又可以入去同手 joke 過聖誕,除夕倒數...............
唔知入面有冇歡迎會呢? 依排舉辦得好密

引用:
原帖由 金澤台 於 2022-12-12 14:21 發表
大部分被告得二十幾歲,都唔知有冇交過薪俸稅,對社會未有過貢獻,就出嚟為禍社會,搞到通街爛晒,烏煙瘴氣。仲夠膽去衝擊警署,恃住人多過警察,以為警察怕咗佢哋,拉佢哋唔到咁。走又走得慢,畀阿Sir拉咗,有證有據就唔敢認罪,心存僥倖,以為仲有法官會幫忙判無罪咁。
依家仲入埋去, 有L排都唔使旨意佢地交稅

引用:
原帖由 武松00 於 2022-12-12 17:34 發表

唔知入面有冇歡迎會呢? 依排舉辦得好密
幾乎日日都有黑暴入冊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]