• 瀏覽: 9,421
  • 回覆: 19
歐美的卑鄙!

我其實晤明點解 Merkel 要咁講.
咁講系破壞徳國同法國既信預.

引用:
原帖由 過客128 於 2022-12-11 03:56 發表
將全球當成一個商業模式去看,各國為競爭對手,爾虞我詐係好正常。你信西方會遵守承諾,係西方包裝得好je。

引用:
原帖由 過客128 於 2022-12-11 03:56 發表
唔爆啲料本書冇人買

明斯克協議是俄羅斯,白俄羅斯,烏克蘭簽咗囉!係以前!

歐洲佬自己捉蟲入屎忽,怨得了誰。

原本以為默大媽係德國都算一位較有遠見政治家,佢咁樣一爆料,原來都只係一個美國傀儡來

引用:
原帖由 76banana 於 2022-12-11 06:58 發表

將全球當成一個商業模式去看,各國為競爭對手,爾虞我詐係好正常。你信西方會遵守承諾,係西方包裝得好je。
晤系信晤信, 好似普京話齋, 談判要有信用先得, 談完晤做, 點樣談?
Merkel 咁講, 俾左個好理由俾普京.
俄羅斯俾德國同法國玩左一次, 今次冇咁笨.

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-12-12 00:13 發表
原本以為默大媽係德國都算一位較有遠見政治家,佢咁樣一爆料,原來都只係一個美國傀儡來
默克爾幫俄羅斯幫到出嗮面啦

佢講嘅係事實,當年老尾早已經想郁俄羅斯,只係烏克蘭未夠力水,當時係想令白俄政變推政府落台,北約再集兵於白俄,同烏克蘭兩方入手兵分兩路,但被普京知道後先冇出手,而簽明斯克協議就係拖住俄羅斯以爭取時間,俄烏係打硬,因為對老尾太重要,而家睇到一打後歐盟就被搶,太多好處,百利無一害

引用:
原帖由 motivate 於 2022-12-10 01:09 發表
現在台灣就在做烏克蘭做過的事!!
台灣會被打爛的!!!
不會的,台灣人不會頑強抵抗。只要美軍沒有第一時間參戰,台軍就會起義。
留着性命享受特區的超國民待遇不香嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]