• 瀏覽: 17,779
  • 回覆: 115
+11
內地呼吸疾病權威專家鍾南山今天(9日)接受央視訪問,針對新型冠狀病毒後遺症表示,醫學上對於後遺症有嚴格的定義,是指疾病造成的損害終身存在;一些新冠產生的症狀,包括記憶力不好、所謂的「腦霧」(思維遲緩、模糊)等情況,隨着時間進展,不斷改善健康狀態,它會慢慢消失,「我們不叫它後遺症。我目前還沒看到特別明顯的對器官引起長期功能不全的案例。」

香討專家最尊重嘅鍾南山都咁講!
清零定躺平係腦霧?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20221209/s00004/1670585227066/內地疫情-鍾南山-「腦霧」非新冠後遺症

應該可以負負得正

香討小粉紅又被打臉

鍾南山哦講,小黃人又要起飛了😂🤣完全唔記得之前點樣反對佢嘅防疫政策,而家簡直要封神

小粉經常有個論點, 就係長新冠...
而家呢個論點都......

上面的專家都好少講..

哦一早都話,‘腦霧’其實係D人想放假吞pop嘅藉口嚟架啦

引用:
原帖由 含L至軟 於 2022-12-9 23:28 發表
小粉經常有個論點, 就係長新冠...
而家呢個論點都......

上面的專家都好少講..
其實大陸專家從來都冇咩講過長新冠或者新冠有咩特別嘅後遺症

會短期唔係一世咁囉

引用:
原帖由 露線圖 於 2022-12-9 23:31 發表

其實大陸專家從來都冇咩講過長新冠或者新冠有咩特別嘅後遺症
即係小粉又誤信老尾邪惡的資訊

大陸專家比人感覺係唔會趁虛去吹一D話題,反而香港專家就似係KOL

講到「腦霧」,其實每朝起身返工都「腦霧」架啦

呢班粉人曾幾何時又話老無,又話性無能,又嘲笑人無知

引用:
原帖由 mousehunter 於 2022-12-9 23:32 發表
會短期唔係一世咁囉
剛剛順產生完個茜都會痛一排架啦

只要搵鍾生出嚟講聲長新冠係唔存在既

咁就可以正式躺平啦

大陸而家仲唔肯認輸

幾時先學美國咁唔理人民死活

大陸人需要自由咩?

核酸大國應該日日撩鼻

引用:
原帖由 HexOrridge 於 2022-12-9 23:34 發表
呢班粉人曾幾何時又話老無,又話性無能,又嘲笑人無知
但其實「腦霧」呢D係最早係美國傳出嚟,實情就係美國人唔想返工,因為美國政府每月都印鈔票派支票比佢地,佢地唔使做要理由,依家美國派鈔票到惡性通漲啦

大把人死,又唔繼續封控,草菅人命 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]