• 瀏覽: 9,254
  • 回覆: 30
+3
引用:
原帖由 LYC09 於 2022-12-9 14:41 發表
將軍澳隧道將由星期日凌晨0時0分起豁免收費,收費廣場會在周六晚上10時起,分階段封閉行車綫,進行相關改裝工程。至於將藍隧道及將軍澳跨灣連接路,將於周日早上8時開通,屆時會有兩條連接將軍澳的免費隧道。

下周一新增5條新巴士綫

運輸署總運輸主任許家耀表示,預計新路開通初期,部分時段的交通情況可能會較繁忙,提醒駕

...
期待690 694 改行

Good!

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-12-9 17:43 發表
唔搞百萬行!
百萬行咪11月尾行左囉。

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-12-9 14:41 發表
將軍澳隧道將由星期日凌晨0時0分起豁免收費,收費廣場會在周六晚上10時起,分階段封閉行車綫,進行相關改裝工程。至於將藍隧道及將軍澳跨灣連接路,將於周日早上8時開通,屆時會有兩條連接將軍澳的免費隧道。

下周一新增5條新巴士綫

運輸署總運輸主任許家耀表示,預計新路開通初期,部分時段的交通情況可能會較繁忙,提醒駕

...
將軍澳而家真係整得幾靚。

附件

Screenshot_20221209_220332.jpg(124.66 KB)

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-12-9 22:01 發表

百萬行咪11月尾行左囉。
我以為 跨海天橋

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-12-9 22:05 發表

我以為 跨海天橋
11月20日咪行條橋囉。不過錯過左可以單車上去,有條單車路係條橋上面。上面條行人路都好闊下,會唔會有人平時幾公里咁行上去?

附件

Screenshot_20221209_222156.jpg(206.24 KB)

等左好耐

引用:
原帖由 ootoot 於 2022-12-9 16:00 發表

建築界貪污文化嚴重, penalty不嚴。
機會成本不大。
貪污起香港工程界來講公開的秘密,我舊公司話報2億袋1億已經係基本

最正係入六號幹線經完將藍出西九得一條車路入

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-12-9 10:13 PM 發表

11月20日咪行條橋囉。不過錯過左可以單車上去,有條單車路係條橋上面。上面條行人路都好闊下,會唔會有人平時幾公里咁行上去?
百萬行有D路段係往返計埋, 實際單程得一半

我住康城期待新隧道

反對行將藍隧道巴士線只提供平日繁忙時間服務

真心希望解決到問題

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2022-12-9 15:06 發表
禮頓遺作
潘說,曾有人想「逼中科就範」,
Plummer問他如何解決,
潘說「我企硬,唔會做」,
Plummer就回應
「Take care of yourself」

大大減輕將軍澳與東九龍的交通壓力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]