• 瀏覽: 51,803
  • 回覆: 95
+9
一直低,什么放緩?無症狀都計,自然痊癒!

日日過萬就唔好講放緩啦!

再唔急轉彎,可能會失業

引用:
原帖由 superpeter 於 2022-12-9 16:49 發表
可唔可以先解放胸圍?而家興。
睇落有F 或者 G

支持口罩令遂步放寬,先室外吧。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-9 16:41 發表

中央都話重症低於流感呀,仲唔放寬口罩令?

人地大陸都冇迫人戶外都要戴口罩!
口罩令未得,應廢安心出行...

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-12-9 16:38 發表
李夏茵講嘢幾得,好過盧局長
1.5萬人一日,講放寬CLS,
等睇老人家小朋友急症室門外等死。

引用:
原帖由 317248118 於 2022-12-9 13:53 發表
以前就話要跟阿爺清零,而家阿爺都知自己過度防疫面對返現實,你班人仲係度講大話呃大家,白色恐怖,同空氣鬥智鬥勇,真係智障
班官員唔好講埋d廢話

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-12-9 17:23 發表

而家香港政府唔睇確診數字架, 佢地係睇死亡率, 死亡率下降, 就算一日死100人, 都可以放寬
依家一日一萬人死二十個,重症一佰,
1/500同1/100,吾知算唔算嚴重?

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-12-9 16:38 發表
李夏茵講嘢幾得,好過盧局長
吾見黃泉局長,收左皮

取消疫苗通行證

幾時可取消疫情記者會,3年來,由反修例風波到現在持續不斷的疫情,日日都有記者會,已是很煩

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-12-9 10:00 發表
【Now新聞台】內地放寬防疫措施,除養老院、醫療機構等地方,其他場所不再查核健康碼。被問到香港是否可以參考,醫務衞生局副局長李夏茵指不要與其他地方作直接比較,若本港疫情放緩,有空間調整防疫措施。

【Now新聞台】內地放寬防疫措施,除 ...
我尋日係TV news度睇見呢個女人講嘢。。佢話乜乜乜,大家要警惕(I think it is what she means )...但佢講"乜乜乜,大家要警"揚"..佢將個"惕"字讀咗"揚"字。。天啊。。。我的媽(雞).....

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-12-9 17:48 發表

例如?
😅😅.返返去睇佢點讀"警惕"。。佢話"警揚"..撞鬼。。!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]