• 瀏覽: 39,525
  • 回覆: 352
+3
香港運動代表隊近月接連捲入國歌風波,港府要求Google移除不實訊息。根據Google每年公布的《資訊公開報告》,於2021年下半年,港府曾提出82項移除

禁YouTube對鄉港有幾大影響呢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/844578/警隊去年要求刪7條涉違-國安法-youtube片-google全部無應允

我從都話,一係google響香港起server 成立公司專serve 香港市場,要有人對法律要求負責,否則就要離開香港市場,咁基本都唔做,由得佢成為法外之地,政府真係垃圾

billi billi 代替 油管囉!

引用:
原帖由 T2. 於 8-12-2022 21:38 發表
香港運動代表隊近月接連捲入國歌風波,港府要求Google移除不實訊息。根據Google每年公布的《資訊公開報告》,於2021年下半年,港府曾提出82項移除

香港科技大公司也自己造一個視頻平台啦!

作為中國人,應該支持政苦踏出艱難一步,禁y0utube

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-8 21:49 發表

香港科技大公司也自己造一個視頻平台啦!
y0utube打正旗號分裂鄉講,為未來,應該踢走佢

引用:
原帖由 T2. 於 8-12-2022 21:51 發表

香港網絡科技將迎來更多工作機會。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-12-8 22:51 發表

賛成

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-12-8 21:46 發表
我從都話,一係google響香港起server 成立公司專serve 香港市場,要有人對法律要求負責,否則就要離開香港市場,咁基本都唔做,由得佢成為法外之地,政府真係垃圾
佢而家成為一個無懈可擊既分裂平台

亞洲油管由台灣人操控。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-8 21:53 發表

香港網絡科技將迎來更多工作機會。
好事

引用:
原帖由 T2. 於 8-12-2022 21:38 發表

美國人又點會咁順香港政府意呀?

Google又唔係剩係對香港係咁
對加拿大都係咁
聯邦最高法院判咗要佢撤條帖
Google打輸官司都無反應

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-12-8 21:50 發表
GOOGLE  IS NUMBER ONE!👊
呢版仲未禁你言啊!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]