• 瀏覽: 15,256
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
+12
據《華爾街日報》報道,蘋果公司(Apple,美:AAPL)正加快將生產綫遷出中國的計劃,以分散其產品的生產工作。 報道指,蘋果已加快將部分生產移出中國的計畫,要求供應商更積極規劃把組裝移往印度和越南等

iphone即將寫下歷史新頁 地球上第一部真正帶有氣味(咖喱味)既智能電話! 不過 為保障蘋果公司利益 估計到時候新機保養期可能縮短至1個月!

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/3413720/【蘋果 Apple】不再依賴富士康廠房 據報蘋果加快將生產綫遷出中國

搬出去咁係唔入口萍果咯,加大小米同其他牌子生産。唔會失業既

鄭州班廠妹要南下搵食!

咁巴閉不如唔好在中國發售啦

大中華區佔了蘋果1/4收入, 都唔知邊個唔可以冇左邊個?

apple同富士康有咩關係 
富士康接apple單之ma...........又唔係apple直接投資既廠 

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-12-8 17:04 發表
同特斯拉一鳩樣, 萬一中國與老美開戰並即時禁售這兩間產品...基本上佢地就尿滿一地了

到時你估毒果還可否在中國公開售賣呢?😅😅

加大蘋果入口稅

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-12-8 16:20 發表
搬出去咁係唔入口萍果咯,加大小米同其他牌子生産。唔會失業既
遷出中國就係IPHONE衰落開始.

引用:
原帖由 一拳超人 於 2022-12-8 17:47 發表
加大蘋果入口稅
100%夠唔夠

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-12-8 16:56 發表
鄭州班廠妹要南下搵食!
你就要北上揾食 人地抱孫你都未有錢結婚啊

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-12-8 17:04 發表
所以我地好撚驚啊

不能所有吧…。過程需要時間。
聽講鄭州富士康有三十萬員工,其他廠接唔接收到晒佢地呢唔知。當佢地5-6成會流走。

減低風險, 回歸民主自由國家.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]