• 瀏覽: 12,209
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
7旬婦人今年4月疑於貝澳襲擊無線電視節目《東張西望》女主持利穎怡,被控2項普通襲擊罪。被告否認控罪,案件原訂今天於西九龍裁判法院開審...

先撩者賤,記者有採訪自由和權利,被訪者亦有,係咁窮追猛打,騷擾別人,抵被阿婆打...........唔淋你屎尿己經俾足面

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2391342/即時-港聞-七旬婦涉襲-東張西望-主持利穎怡申請終止聆訊-官指缺理據押後明年處理

最多罰款

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-12-8 13:53 發表
最多罰款
慌張西望以為訪問就大 L 晒

如果個個人都可以話終止就終止,咁要法律做咩?

浪費法庭資源。 上到法庭唔係你話取消就取消。

引用:
原帖由 kks668 於 2022-12-8 13:58 發表
TBB 以為自己 大 L 晒

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-12-8 14:20 發表

TBB 以為自己 大 L 晒
宜家係條婆仔話終止呀!

引用:
原帖由 kks668 於 2022-12-8 14:27 發表

宜家係條婆仔話終止呀!
我知,報警係 TBB ,而家又話要消案

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-12-8 14:15 發表
死人東張西望主持浪費法庭資源。 上到法庭唔係你話取消就取消,你估tvb大q曬咩。
搞清楚邊個終止聆訊先鬧啦

7旬婦人今年4月疑於貝澳襲擊無線電視節目《東張西望》女主持利穎怡,被控2項普通襲擊罪。被告否認控罪,案件原訂今天於西九龍裁判法院開審,被告審前手寫申請書,要求法庭終止聆訊,認為自己審前遭廣泛負面報道,無法獲得公平審訊。裁判官曾慶東指引被告按要求重新存檔整全申請,又下令傳媒不得直接或間接接觸被告,不得披露其私人資料,押後案件至來年2月1日處理申請,期間被告續准保釋候訊。

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-12-8 14:30 發表

你係邊度見到tbb要消案?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-12-8 14:31 發表

搞清楚邊個終止聆訊先鬧啦

7旬婦人今年4月疑於貝澳襲擊無線電視節目《東張西望》女主持利穎怡,被控2項普通襲擊罪。被告否認控罪,案件原訂今天於西九龍裁判法院開審,被告審前手寫申請書,要求法庭終止聆訊,認為自己審前遭廣泛負面報道,無法獲得公平審訊。裁判官曾慶東指引被告按要求重新存檔整全申請,又下令傳媒不得直接或間接接觸被告,不得披露其私人資料,押後案件至來年2月1日處理申請,期間被告續准 ...
標題有誤導成分
「七旬婦涉襲《東張西望》主持 利穎怡申請終止聆訊 官指缺理據押後明年處理」

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-12-8 14:30 發表

係咪你搞錯,而家係被告要求法庭終止聆訊喎

7旬婦人今年4月疑於貝澳襲擊無線電視節目《東張西望》女主持利穎怡,被控2項普通襲擊罪。被告否認控罪,案件原訂今天於西九龍裁判法院開審,被告審前手寫申請書,要求法庭終止聆訊,

引用:

小利是有同情心而已😑

引用:
原帖由 kks668 於 2022-12-8 13:58 發表
x2

你打人同廣泛報導有乜關係,打人就係犯法。

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]