• 瀏覽: 26,390
  • 回覆: 175
+6
文匯報引述消息指,特區政府現正在探討減少密接家居隔離時間;進一步放寬入境核酸檢測,以快測取代;戶外地方取消口罩令等。此外,醫管局或將探討放寬出院準則等。特區政府正在檢討放寬各項防疫/措施的可行性。

戶外唔使戴口罩就快落實,正!👍👍

新聞來源連結:

https://finance.mingpao.com/fin/ ... 地方口罩令-據報港府正檢討放寬防疫措施

就快可以唔使再戴住個死人口罩,諗起都開心

就算只限戶外都好過冇

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-12-8 10:53 發表
文匯報出聲,超哥應該無得say no,快快取消口罩令啦
夏天30幾度戶外仲要戴住個死人口罩,辛苦到想死

D口罩生產商同舖頭呢幾年都賺咗唔少錢啦⋯⋯

有d人好鍾意戴口罩,唔阻佢地戴
我就除都除唔切,脫苦海

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:47 發表
文匯報引述消息指,特區政府現正在探討減少密接家居隔離時間;進一步放寬入境核酸檢測,以快測取代;戶外地方取消口罩令等。此外,醫管局或將探討放寬出院準則等。特區政府正在檢討放寬各項防疫/措施的可行性。

戶外唔 ...
自願可以了,不用強制。
身體麻麻的,喜歡可以繼續戴,自由決定。

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-12-8 10:53 發表
文匯報出聲,超哥應該無得say no,快快取消口罩令啦
港英時代 scmp 是政府放風傳聲筒。
現在變了文匯。

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2022-12-8 11:02 發表

自願可以了,不用強制。
身體麻麻的,喜歡可以繼續戴,自由決定。
根本戶外就冇需要強制
戶外你離遠見到我冇戴口罩可以離我遠d,冇所謂

有人鍾意戴有人唔鍾意戴

取消疫苗通行證 安心出行 口罩令

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:47 發表

戶外唔 ...
請快快快快

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 11:05 發表

根本戶外就唔應該強制
戶外你離遠見到我冇戴口罩可以離我遠d,冇所謂

有人鍾意戴有人唔鍾意戴
戶外真的不科學沒用
如果室內飲食不需要口罩為什麼室外需要

防疫L見到呢單新聞會好心噏
第日唔知可以點避,前後左右梗有一個冇戴口罩,都係唔出街安全d

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:57 發表

夏天30幾度戶外仲要戴住個死人口罩,辛苦到想死

唔戴又要罰5千蚊,邊有咁多錢罰呀?
有冇同議員反映?佢地有責任了解市民訴求的

外遊回港不用做核酸,正!

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]