• 瀏覽: 26,403
  • 回覆: 175
+6
引用:
原帖由 317248118 於 2022-12-8 12:32 發表

有病著多件衫比食藥更有效
你們中完咪有病,我知架

我無中,呢幾年連感冒都無

可能就是人人帶口罩,無比好似你呢D pk 傳染到

全民檢測同停工停市禁足係咪已成泡影

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:50 發表
就快可以唔使再戴住個死人口罩,諗起都開心

就算只限戶外都好過冇
咁新冠病毒咪會好容易傳播開去囉!香港醫療會崩潰架喎,咁仲話開心

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-12-8 12:40 發表
全民檢測同停工停市禁足係咪已成泡影
你一定要嘗試習慣每一個與你期望相反的夜晚,然後在睡前對自己說一句︰國家已轉軚!

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-8 12:38 發表
你問我三四月的時候,應不應該封,要封, 香港和台灣就是因為什麼都不做,所以才會死了過萬人。

但現在隨著病毒死亡率降低,和傳播能力提升,開始接近流感,我都覺得措施應該會慢慢放鬆。

病毒在不斷變化中,政策也要不斷變化,四月的時候,病毒致命率還是很高,但現在已經大幅下降,所以防疫措施放鬆都無可口非
病毒接近流感就要放鬆,你好想全港市民都患有流感咩?

引用:
原帖由 Versailles 於 2022-12-8 11:34 發表
引述消息

係咪即係等於 "傳"
係,大6新十條出台前都係傳,結果落實,香港0十3出台前都係傳,仲傳只係0十7添,結果0十3。
通常呢D都係政府人仕放風,意在摸底,睇風向,冇大反彈就正式去馬,如果你反對,可組織大批小粉紅網上反攻,隻寵物最中意聽小粉紅意見,不過今次睇怕佢都幫晤到你地,大勢所趨,清0L玩完了。

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-8 11:35 發表

恭喜你中多幾次
你冇地方呢喇喎,大6片清0樂土都冇埋,你係咪要揾個山窿呢一世?

雖則我都想唔帶口罩,但咁快放寬,好快爆到九彩

不如廢柴反對派示範下自己唔係太監先啦
黑暴都收哂工
仲以為自己上網鳩叫幾句好威武
真係唔x唔鬆化

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:50 發表
就快可以唔使再戴住個死人口罩,諗起都開心

就算只限戶外都好過冇
室內又帶返都好煩啫

我都想唔戴,因為我想其他人見到我美麗嘅笑容

合理

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2022-12-8 11:02 發表

自願可以了,不用強制。
身體麻麻的,喜歡可以繼續戴,自由決定。
我就會帶多陣
人老咗,身體就弱咗
年輕時sars我都無帶口罩
(當年炒到太貴,又sars維時太短)
呢次就算無強制都係帶多陣穩陣

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-12-8 10:47 發表
文匯報引述消息指,特區政府現正在探討減少密接家居隔離時間;進一步放寬入境核酸檢測,以快測取代;戶外地方取消口罩令等。此外,醫管局或將探討放寬出院準則等。特區政府正在檢討放寬各項防疫/措施的可行性。

戶外唔 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]