• 瀏覽: 26,341
  • 回覆: 175
+6
取消化驗屎水先係最急切!

消息指政府正檢討放寬防疫措施可行性
https://www.wenweipo.com/a/20221 ... b0e80f81190265.html

我唔想共赴黃泉呀

恭喜香港正式復常了,這才是真正的面向世界,緊跟大陸從來都是吃力不討好,香港作為國際大都會,還是緊貼西方先進國家較好

引述消息

係咪即係等於 "傳"

引用:
原帖由 67中國 於 2022-12-8 11:33 發表
恭喜香港正式復常了,這才是真正的面向世界,緊跟大陸從來都是吃力不討好,香港作為國際大都會,還是緊貼西方先進國家較好
恭喜你中多幾次

無野嘅 就算取消口罩令 覺得有需要保護自己 咪照戴返口罩囉 經過3年疫情衝擊 今時今日已經唔再會有歧視目光對待戴口罩嘅人

引用:
原帖由 Versailles 於 2022-12-8 11:34 發表
引述消息

係咪即係等於 "傳"
幾天前,大陸防疫新十條也是透過路透社傳出,但昨天成真。今次由文匯報傳出,又會假到了哪裡?

引用:
原帖由 m40 於 2022-12-8 11:11 發表

戶外真的不科學沒用
如果室內飲食不需要口罩為什麼室外需要
當時餐廳有疫苗通行證可減低感染風險,戶外無法確定無口罩者是否注射了疫苗,現在的疫苗注射達口人80%以上,戶外放寬口罩也是合適的時候,但室內不使用疫苗通行證及乘坐公共交通最好自己保護自己。

最新消息係口罩令會維持

引用:
原帖由 m40 於 2022-12-8 11:11 發表

戶外真的不科學沒用
如果室內飲食不需要口罩為什麼室外需要
政府其實老早知道唔科學 一刀切政策 只係唔想太多矛盾爭論 太多刁民問點解點解

請你諒解

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2022-12-8 11:04 發表

港英時代 scmp 是政府放風傳聲筒。
現在變了文匯。
曱甴是01 日月 帶風向傳聲筒。

除除戴戴唔煩咩,除非一直係街

快肯等唔駛帶狗罩,仆街,帶左3年, on9

放寬防疫措施是大勢所趨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]