• 瀏覽: 78,701
  • 回覆: 13
+21
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-8 10:31 發表
美國白宮12月7日就中國國家主席習近平訪問沙特作出回應,稱中國正試圖在世界範圍內擴大影響力,「不利於」國際秩序。白宮國家安全委員會發言人柯比

歷史課以後會有呢課:如何用美元打敗美國

引用:
原帖由 67中國 於 2022-12-8 11:29 發表
偉大祖國要一直強大下去呀
中國只須同貿易夥伴穩步前走,強大??留番美爹孤家寡人做全宇宙最強啦!!

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-8 11:46 發表

地球需要美國
梗係!!美爹人民買底衫褲都想分期
對我地依啲專生產低科技野嘅國家貢獻好大架!!
We love USD!!

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-12-8 11:54 發表
東升西降去美元化,但又奇怪睇返成件事,系美國自己造成?
唔通又關中國事咩。。。

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-12-8 12:06 發表

關中國咩事,事實上一直被動,抗疫都三年了
當然唔關事啦中國邊有咁神

「一句話」沒收充公沙特資產嘛!!再唔係派隻[無人駕駛]B21掛「核彈」日日喺人頭頂巡航囉!!美爹唔係打爆全宇宙架咩??做咩學人打咀炮咁折墮??

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2022-12-8 14:16 發表

沙王受夠。點解沙王吾怕尾國攪顏色革命,因為沙王太有錢,尾國吾夠沙王出得多錢去策反。
沙地搞顏革??唔怕生劏咪上囉??

引用:
原帖由 秋風冷雨 於 2022-12-8 11:24 發表
所以話一個國家氣勢下降,牛鬼蛇神就會走晒出嚟,漂亮國已經沒人才,就好似呢條柒頭柯比都可當發言人一樣。講真,全世界國家領導人,都經常互訪,法國總統最近都訪問過漂亮國,會唔會馬克龍都係不利於國際秩序?
漂亮國其實有個不世出嘅人材!!四年任期輸咗成個國家誠信威望!!
就係黃曱至愛:肥總統

引用:
原帖由 talldude 於 2022-12-8 14:32 發表

難講,遲啲可能剩收RMB
使不得!將美狗趕絕班強盜頭頭真係乜都做得出!對美國我國要絕對友善,買賣收美元,佢地唔夠現鈔自己可以印夠,美債可以新換舊,總之要令對方感覺良好領袖與人民活在夢中。。。總戰略方向係咁

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-12-8 17:34 發表

曱甴心知主人越來越少優勢+優越性......所以起機來來去得返幾樣
再遲d, 起機範圍更細
美爹好識玩嘅!!啱啱咪出隻[無人駕駛]加[掛核]B21俾黃曱J囉

引用:
原帖由 ryokun99 於 2022-12-8 17:53 發表
以後國際秩序標準由中國定好唔好?北京都認為尾國係全球和平最邪惡破壞者
老大。。。梗係留俾打爆太陽系嘅美爹做啦
中國冇呢舖癮架!!老朋友就唔怕多嘅。。。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-8 18:19 發表

佢地就係盜賊思維,要應付佢地,唯有使用武力。
啱啱相反!!冇仗打等佢變廢鐵至係王道,除非人地宣戰囉

引用:
原帖由 yeunga13 於 2022-12-9 03:17 發表
信唔信就嚟害死沙地有戰爭
美爹咪派特工去囉!!沙地興生劏搞事份子。。。之嘛

引用:
原帖由 think888 於 2022-12-9 23:12 發表
相信美國特工,會大搞暗殺。小心。
人地興生劏賣國者,入去搞顏革容易,出領事館。。。難

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]