• 瀏覽: 49,295
  • 回覆: 28
係永久 
之後派都冇份 

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-12-8 08:14 發表

人都走咗啦!仲想攞福利?

1早就應該咁啦......

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-12-8 08:21 發表
唔窮都唔會提早申提強積金 
攞左成世都唔窮???
宣誓永久離港wor

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-12-8 08:36 發表
取消左呢8萬人身份證未?
應有有晒記錄........d公屋申請全部取消晒佢地la

睇公立收外地人費用

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 08:41 發表

基本上人在香港 上訴政府就比你 呢8萬人相信移咗民 死咗係外國 香港政府都唔會知
起碼行前一步.....
8萬人想順風車食屎啦

慳返4億.....

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 08:49 發表

又唔可以怪呢8萬人坐順風車

因為今次派$10,000 係基於上一今次派$5,000你有申請 波叔自動波同你申請
返唔到黎用都申請, 擺明益fds la......申請落fds張8達通number

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-8 08:58 發表

最弊之前有人講過政府D資料係「不互通」, 所以先有咁多濫用走漏既情況, 政府好應該改善一下系統好似醫健通既中央資料庫咁, 各個部門都可以查到使用者既資料, 先會更有效率運用資源.
一早就應該改啦
每個部門填1次(大部份資料重要政府有晒)..........浪費時間增加成本

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-12-8 09:44 發表
以 BNO 去英國唔當永久離港,當然可以攞消費券
家下永久離港關BNO咩事???
申請永久離港移民去美國都冇份wor

話宣誓永久離港冇份變左揸BNO???

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-12-8 10:29 發表

持 BNO 去英國兩、三年
因 BNO 唔當為旅遊証件
就算呢兩、三年去咗英國
一樣可以攞消費券
其實香討d人識唔識字
宣誓永久離港呀.....話之你揸咩啦

你去旅行/出差, 要宣誓永久離港咩????

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-12-8 10:45 發表

標題只有 "永久離港"
持 BNO 唔比以永久離港為藉口去英國居住,所以一定要攞消費券
唔宣誓邊個知????
唔宣誓點早攞MPF ???

重死撐

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-12-8 10:48 發表

去英國旅遊
最後變成去英國居住
也可以返港攞消費券
落地拿返渣沙
宣誓永久離港提早攞MPF.........好簡單重死撐

引用:
原帖由 borofans 於 2022-12-8 10:49 發表

知唔知人大譚耀宗嗰仔重有冇身份証人大公子係咪永遠成為澳洲人
根本好簡單, 唔合資格就冇得攞.....
係曱曱雙標, 成日講建制, 點知自己食晒回力刀

引用:
原帖由 cstsang 於 2022-12-8 10:51 發表
真係有啲奇怪,呢個數字低估咗實際數字
我都有消費券,但之前用永久離開香港呢個理由去攞返強積金,今次我返嚟係救港,我買了好貴嘅機票返嚟
你呢d咪on 9 加個cool lor

引用:
原帖由 山中雀躍的水管 於 2022-12-8 12:36 發表

贊成呢個計劃! 果班人以為好能威, 冇咗佢地,香港會冧。  真係得淡笑! 果班人有咁嘅成就, 都只是人地俾機會。 現在佢地唔要,咪給其他愛香港的人囉
搶人才先好笑......香港班專業小圈子唔阻既, 邊使搶

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-12-8 14:23 發表

呢個所謂「永久離港」聲稱係流的,早前有單新聞當事人移民前用「永久離港」取回MPF,但後來回流,再在港受聘工作,新僱主亦有幫佢供MPF,但冇聽聞話政府追佢嘔返之前的MPF出來
要宣誓架......宣誓都流???
家下曱甴黃人係駁永久離港, 唔代表唔可以返香港......

不過可以來港, 同取消福利根本係2樣野黎
應該要永久離港果班申請working visa la

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]