• 瀏覽: 52,194
  • 回覆: 232
  • 追帖: 2
+7
渣打銀行信用卡爆盜用危機!東網今日(7日)接到多名讀者反映指,他們的渣打銀行信用卡被盜用,明明人在香港,且沒有消費,卻不

渣打近大半年都是冇人聽電話嘅啦

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1207_00822_001.html

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-12-7 15:27 發表
渣打銀行信用卡爆盜用危機!東網今日(7日)接到多名讀者反映指,他們的渣打銀行信用卡被盜用,明明人在香港,且沒有消費,卻不

渣打近大半年都是冇人聽電話嘅啦 ...
咁L大鑊 !

揸兜銀行

老班話冇信用嘅人先用信用卡…

渣打銀行信用卡中心熱線,好比任督二脈,唔係咁容易打通嘅。
大家唔好灰心,只要有恆心,相信終有一日會打通嘅。

有無話邊張card??

之前被人呃咗個人資料, 𠵱家唔認卡數

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2022-12-7 15:35 發表
渣打銀行信用卡中心熱線,好比任督二脈,唔係咁容易打通嘅。
大家唔好灰心,只要有恆心,相信終有一日會打通嘅。

等最少一小時

要等一個小時咁奈
服務效率感覺比較低

半夜被盜用,瞓醒先發覺,會唔會話冇第一時間報上去,要咳主負責

上次東張報導恒x出事後, 我已經將幾張visa嘅金額更改至好低, 夠用就OK 
😏

今日網上理財仲全日死機

不嬲覺得渣兜好垃圾,所以冇戶口同信用卡

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-12-7 15:27 發表

渣打近大半年都是冇人聽電話嘅啦 ...
點會盜用到?
簽帳時的簽名方式不一樣,
而且又沒有密碼,點會盜用到?
除非戶主自己盜自己。

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-7 16:06 發表
要等一個小時咁奈
服務效率感覺比較低
半夜各商戶都唔開,去便利店購物?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]