• 瀏覽: 27,342
  • 回覆: 207
+10
引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-7 16:23 發表

依家大陸好多地方放寛左d人反而更謹慎. 點解會咁呢? 唔係話大眾好反對動態清零咩?
事實係顏色革命做得太肉酸, 係人都睇到係美狗想害人, 一睇美國日日死人更唔信d躺平謊言.
咁即係顏色革命成功咗😂😂

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-7 16:32 發表

咁美狗咪ONL9囉, 送下台階俾中國兼令全世界睇到顏色革命嘅凶相.
幸好皇上懂得用懷柔來化解。

大學生真係社會棟樑,一紙雪白撼動大山

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-7 16:32 發表

咁美狗咪ONL9囉, 送下台階俾中國兼令全世界睇到顏色革命嘅凶相.
x2..將計就計。。。大陸做得好。。

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-7 13:54 發表
國務院聯防聯控機制周三(7日)發布通知,要求進一步優化落實新冠肺炎疫情防控措施,共有10項要求,其中包括按樓幢、單元、樓層、住戶劃定高風險區,不得採取各種形式的臨時封控。當局要求不按行政區域開展全員核酸檢測,進一步縮小核酸檢測範圍、減少頻次;具備居家隔離條件的無症狀感染者和輕症患者可居家隔離。

通知要求,不再對跨 ...
想不到中央肯聽民意,國家一定會渡過難關的。
希望中港澳免檢通關,早日家庭團聚,民眾團結,經濟好轉,人人有工開,生意有錢賺。
加油!!!

💪💪💪

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2022-12-7 16:40 發表

想不到中央肯聽民意,國家一定會渡過難關的。
希望中港澳免檢通關,早日家庭團聚,民眾團結,經濟好轉,人人有工開,生意有錢賺。
加油!!!

💪💪💪
這三年最慘的莫過於被逼分隔兩地的陸港家庭,尤其是另一半早已送了自己一頂綠帽,由頭笠到腳趾尾。

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-7 16:24 發表

如果全中國大陸人民都有斯德哥爾摩症候群,享受在被封控下,在不能上班的情況下應付一切生活開支,直至餓死,當然不會有人站出來舉白紙啦!
14億人裡有幾多個舉過白紙?零點零零零幾個%?現在好了,政府順應民意,唔查唔檢唔封控。但以後自己生命自己負責,唔好又賴政府放鬆防疫。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-7 13:57 發表
幾時比通關
通關比較麻煩少少,因為要安排兩邊人手調配,公共交通安排,冇得咁快,
至少一兩個月.

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-7 16:03 發表

黃畜正屎忽鬼! 係人都有知係美狗發窮惡搞顏色革命迫大陸放寛啦, 害L完人就講風涼話正冚家剷
習大見歐盟都無話原因係顏色革命
咪學某局長咁好笑妄議中央

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-7 16:37 發表

幸好皇上懂得用懷柔來化解。
呢次招數高。。否則64再現,鹵尾最想全世界睇到習近平軍壓白紙學生。。點知,大陸就甘搞掂班白痴(紙)學生。。正👍

引用:
原帖由 學習 於 2022-12-7 16:23 發表
屌 ! 人哋國內打晒有效中國疫苗,已充滿信心全面開放財源滾滾來!香港仲有一半人係打死洋畜毒針,毫無保護下美肺侵襲仍坐以待斃!DLLM仲唔撚全面改100%打中國疫苗就害撚死人呀屌 !
香港打中國疫苗果D唔染病🤣

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2022-12-7 16:37 發表
大學生真係社會棟樑,一紙雪白撼動大山
撞鬼!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]