• 瀏覽: 27,322
  • 回覆: 207
+10
引用:
原帖由 golfboy 於 2022-12-8 10:10 發表

又顏色革命? 你小心吾好學鄧局長咁妄自為事件定性,推阿爺去死,好大罪架
點都唔及收唔到美金冇錢開飯大鑊啦

引用:
原帖由 黃昏懷舊的筍盤 於 2022-12-8 04:53 發表

行程碼(場所碼),即是香港安心出行場所碼,香港唔會取消,大陸更加唔會取消。
疫情完結味取消囉,仲要黎做乜?

香港也要優化
除消罰款令、強檢令、疫苗通行證

已收所有的五千元罰款、一萬元罰款,應要退還給市民

引用:
原帖由 niki885 於 2022-12-8 09:59 發表

政府係講動態清零,你就演繹為絕對清零。唔怪得你中文寫「動態」寫成 「動熊」啦
捉字蝨找錯處都有錢😂我明白早兩個月講堅持動態training靜默管理不變形不走樣嗰個係on9弱智仔🤣而家冇人理冇人講

引用:
原帖由 niki885 於 2022-12-8 10:07 發表

我反而覺得,今次急𨍭彎,YC冇藉口搞煽動收唔到美元唔知點算就真
東亞病夫食咗張A4白紙咪即刻藥到病除囉😂

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-12-8 06:46 發表

首先你見我講過躺平係曱甴咩?請貼出嚟。無就唔好亂噏。其次,乜依家完全躺平啦咩,通晒關啦零封控啦?
唔通新冠存在100年100年封晒?有國家一早因無能力已完全放棄,你鐘意3億人口死100萬?🤭🤭
事實係政府迅速聽取民意而改,你以為好似所謂自由人權民主大國,年年月月有搶擊,市民要求幾十年禁槍,幾十年政府有無聽取民意。繼續個個月射死人。😔😔
話你唔識野,美國合法擁槍係寫左落憲法第二修正案內,美國人非常之賴以自豪,既然佢地二多年都不給於壓力議員爭取修改,咁成既苦果佢地自己承擔番,可謂咎由自取,你所講既市民要求,只係每次發生搶擊案後既零星抗義,你睇下有邊次係造成全國禁槍大行動?冇,證明美國人根本晤想禁,佢地覺得係自身權利。
所以同你所講事實不符。
你地小粉紅經常掛係囗邊個句就係,支持共存就係甲由。
大6依家未完全開放,但朝住呢個目標進發。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-8 10:37 發表

話你唔識野,美國合法擁槍係寫左落憲法第二修正案內,美國人非常之賴以自豪,既然佢地二多年都不給於壓力議員爭取修改,咁成既苦果佢地自己承擔番,可謂咎由自取,你所講既市民要求,只係每次發生搶擊案後既零星抗義,你睇下有邊次係造成全國禁槍大行動?冇,證明美國人根本晤想禁,佢地覺得係自身權利。
所以同你所講事實不符。
你地小粉紅經常掛係囗邊個句就係,支持共存就係甲由。
大6依家未完全開放,但朝住呢個目標進發 ...
所以咪就話人權民主大國將人命唔當回事囉(睇新冠死一佰萬就知)。年中幾次學園槍擊個個月市面槍擊,人民叫咗幾十年禁槍,屆屆總統都話做野,最後都係向資本軍工企業低頭。合法?一個字"絕",用立法嚟塞民眾之口,無得反抗。民主大國!
你話得岩同我上面講一樣,外國零星抗議舉幾張白紙係0作用架,每次都係要去到黃背心警民對抗流血衝突先有少少反應,甚至到最後都係不了了之。呢D就係歐美式民主,只有放張票入票箱個2秒鐘先體現到,佢哋的民主就係投票呢個動作。

幾條友舉幾張紙(寫晒字彩色精印),在人權民主大國是無用的。

"零星"抗議是0作用的。

大學生舉紙仔做乜?好好讀書吧!

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-12-8 10:57 發表

所以咪就話人權民主大國將人命唔當回事囉(睇新冠死一佰萬就知)。年中幾次學園槍擊個個月市面槍擊,人民叫咗幾十年禁槍,屆屆總統都話做野,最後都係向資本軍工企業低頭。合法?一個字"絕",用立法嚟塞民眾之口,無得反抗。民主大國!
你話得岩同我上面講一樣,外國零星抗議舉幾張白紙係0作用架,每次都係要去到黃背心警民對抗流血衝突先有少少反應,甚至到最後都係不了了之。 ...
你搞錯樣野,美國槍支問題係民心問題,試問絕大部份民意係支持合法擁槍,況且美國憲法修正案你估立條法咁簡單?所政府最多係小修小補,但白紙雖然係小數,但代表民心,政府不得不改。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-8 11:17 發表

你搞錯樣野,美國槍支問題係民心問題,試問絕大部份民意係支持合法擁槍,況且美國憲法修正案你估立條法咁簡單?所政府最多係小修小補,但白紙雖然係小數,但代表民心,政府不得不改。
"絕大部份民意係支持合法擁槍"
你呢個數點黎?一話幻想出黎?
仲有事實係明明年年都校園槍擊市面槍擊,因為有利益者同意同有憲法就不能動?咁每屆總統都話禁槍(除左傻佬浸)係咩事?
不過諗諗下可能你講得岩要合法擁槍,如果我(如果)去美國住,我第一件事係去買長短火,政府無能幾年一換,呢屆同意下屆否決呢屆贊成下屆反對無結果,唯有買槍自保。

引用:
原帖由 niki885 於 2022-12-8 10:14 發表

曱甴喜打飛機自high,你話乜就乜啦,不過搞不起煽動,擔心你攞唔到美元點開飯啫
邊夠你哋D五毛勁呀
日日香土出post!打到出血Tim啦

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2022-12-8 10:13 發表

how about 64?
冇野可以同你講
你鍾意咩都賴就繼續

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-12-8 11:22 發表

"絕大部份民意係支持合法擁槍"
你呢個數點黎?一話幻想出黎?
仲有事實係明明年年都校園槍擊市面槍擊,因為有利益者同意同有憲法就不能動?咁每屆總統都話禁槍(除左傻佬浸)係咩事?
不過諗諗下可能你講得岩要合法擁槍,如果我(如果)去美國住,我第一件事係去買長短火,政府無能幾年一換,呢屆同意下屆否決呢屆贊成下屆反對無結果,唯有買槍自保。
使乜諗諗下,直頭啱,你知晤知每次電視新聞有槍擊案,我一定對住電視機嗡三個字,抵九死。
點解?咁撚涼薄?非乜,既然你D民眾喜歡合法擁槍,就晤好怨。
你試下走去美國街頭問下民衆對合法擁槍意見,你就明白我講得啱。

引用:
原帖由 66infinity 於 2022-12-8 02:53 發表

Omicron已出現N個變異,在一些無知者眼中還只是如感冒一樣的新冠病毒,小黃人就是逢中必反已是街知巷聞,每個國家都有自己的一套防控措施,成敗就看死亡人數,中國已經做得好好,你就少費點心吧
有冇死人係官方講,疫情升跌亦係官方講,數字只係個工具,點樣運用在官方手中,因為政策需要,可以要佢日日有規律地升,因應政策改變,亦可以要佢有糸統地有序下跌。
我地中國就係做到,大幅放寬防疫限制下,疫情不升反跌,而且有規律性地每日以兩仟多下跌,呢個就係我地祖國嬌人之處。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]