• 瀏覽: 61,108
  • 回覆: 521
+10
公屋地板不嬲都係自己鋪自己砌啦,有乜出奇?可能瞓街瞓得多,所以唔知道。

樓齡21年,其實算唔錯

引用:
原帖由 jadeleung888 於 2022-12-7 09:35 發表
曾露宿街頭,59歲的司徒先生輪候公屋六年,上月初終入住深水埗幸福邨翻新單位。滿心歡喜上樓,卻發現客廳地面凹凸不平如月球表面,舖不到膠地板,

牆身有油油,地下衰衰地用張「膠地席」還可以在地上睡覺。

地板係公屋住宅基本設施,完好不凹凸不平是交樓標準,房署確有責任整好先再出租,除非新租戶接受該單位當時的情況

引用:
原帖由 cherry8788 於 2022-12-7 10:21 發表
有個鐵竇爽歪歪啦
@C皇
晚晚可以啪啪啪

廢柴,幾十歲仙都唔仙吓,乜都靠政府

買軟膠墊鋪地都唔識,香港好鬼多廢坑廢佬

真係無水準的小學雞者, 不如投訴無會所泳池啦.

攞完屋個個都會揼爛再裝修,我覺得比清水樓D人自己整仲好,可以慳返房署搵人裝修時間,加快D人上樓時間囉

引用:
原帖由 jadeleung888 於 2022-12-7 09:35 發表
曾露宿街頭,59歲的司徒先生輪候公屋六年,上月初終入住深水埗幸福邨翻新單位。滿心歡喜上樓,卻發現客廳地面凹凸不平如月球表面,舖不到膠地板,

黃畜思路....自已問題就是政府問題. 大種乞兒....應送回爐再做.

永遠唔知足,不懂感恩,只懂賣慘博人援手…百零呎屋慢慢逐D自己整,有幾難?

條仆街訓街都會搵嘢鋪掛? 無錢買咪搵返果塊嘢黎鋪囉! 點會要訓廁所?

下 ? 公屋收樓標準係地台要平整喎 , 月球面肯定唔合格啦

引用:
原帖由 C皇 於 2022-12-7 10:23 發表

晚晚可以啪啪啪
冇有錯睇佢都吾係玉樹臨風呢種地方最適合

引用:

重點係 攞唔到 相等於三至五個月租金的「翻新津貼」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]