• 瀏覽: 7,222
  • 回覆: 8
真高超音速武器成軍

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-7 01:52 發表
今年5 月宣佈試射成功
https://www.google.com/amp/s/www.chinatimes.com/amp/realtimenews/20220517001223-260417

同時亦宣布B-52魔改,
https://view.inews.qq.com/k/20220831A01W7200?web_channel=wap&openApp=false&f=newdc
高超音速武器並非咩新嘢一早有,不過美狗行第二條路啫,現在重新上馬所以咁快研發成功

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-7 12:23 發表

2025 年美國就有艦射版及空射版高超音速武器服役
領先中俄

只係B52太老舊
作為空中平台無隱身功能
係一個大缺點
b52定位係武器載具,超距離投射精準武器,另一戰法隱形戰機為佢開路掃除敵人一切空防,再利用b52載彈量大優勢作地氈式轟炸

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-7 16:49 發表

為咗枲障個squad, 美國連下一代加油機都要隱身,
B52 會吾會累街坊坊?
不會因破壞力驚人

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-12-7 22:05 發表

唔係發明,而係最先應用(雙波段)相控陣雷達,美國原本係用於阿利伯克block3,但因為055已經下水服役,進度嚴重落後,先會用建造中block2改成block3
3,4,5,控都冇用,發揮到戰力先有用,巴鐵用到頭都大埋

你啱所以做到唔代表有用,幻想此終都係幻想

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-12-9 19:05 發表

美帝打親都係打無還手之力國家,叫佢落場對俄國咪一樣死都唔肯落,近年中東國家大買中國無人機,性價比遠超美國貨添啦,咁又叫唔叫實戰,沙特F15一樣比胡塞武裝擊落過
如果美狗落埸唔打核戰,3日打到莫斯科啦,仲講f15咩年代呀

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-12-10 11:47 發表

但點解美軍係廿年阿富汗打到灰頭土臉咁撤軍,海馬斯,毒刺,標槍呢d都係美軍主要裝備何來三流?況且依家根本係北約對俄羅斯,你估真係得烏克蘭呀
因為美狗要長期練兵

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-12-10 11:49 發表

F15/16/18仍然係美軍裝備量最大戰機來,3日打到莫斯科咁把炮,美國打伊戰都要準備左半年時間打左幾十日先攻佔首都巴格達,你3日仲要打到莫斯科😂
打頭陣一定係隱形戰機:掃晒你D空防,15,16,18就打晒你D導彈基地agm158隱形導彈能打1000公里以上仲唔打到莫斯科

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]